1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Şölen gibi festival
Şölen gibi festival

Şölen gibi festival

3. Kozanköy Hellim ve Pastelli Festivali güzel havanın da etkisiyle yoğun ilgi gördü… 6-7 Nisan tarihleri arasında düzenlenen festivalde el emeği ürünler satışa sunuldu.

A+A-

Dila ŞİMŞEK

Lapta Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Kozanköy Hellim ve Pastelli festivali yine cıvıl cıvıldı. Açılışı Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı tarafından gerçekleştirilen festival, yabancı turistlerin de ilgisini çekti. 6 ve 7 Nisan tarihleri arasında düzenlenen festivalde, el emeği yerli yiyecek ve içecekler satıldı, tanıtıldı.

Cumhurbaşkanı Akıncı, eşi Meral Akıncı ile stantları gezerek bölge halkı ile sohbet etti. 3. Kozanköy Hellim ve Pastelli Festivali’nde bulunmaktan ötürü duyduğu memnuniyeti dile getiren Cumhurbaşkanı Akıncı, çeşitli belediyelerin köylerde düzenledikleri etkinliklere katılmanın kendisine halkla kucaklaşma imkânı verdiğini dile getirdi. Akıncı, festivallerdeki stantlarda sergilenen yöresel ürünlerin yapım aşamasıyla ilgili bilgilerin paylaşılmasının oldukça yararlı olacağını ve yabancı turistlerin de ilgisini çekeceğini kaydederek 3. Kozanköy Hellim ve Pastelli Festivali başarılı geçmesini temenni etti.
Festivalde el yapımı eşyalardan takılara, şamişinden gözlemeye kadar birçok farklı ürün satışa sunuldu. Ülkenin dört bir yanından insanların katıldığı festivale, yediden yetmişe herkes ilgi gösterdi.
İki gün boyunca süren festivalde, folklör ekibinin gösterisi büyük alkış topladı. İlkokul öğrencilerinin gösterisi de hem aileleri, hem de festivalde bulunan kişiler tarafından beğenildi. Festival, birçok dans gösterisi ve konser ile süslendi.

Festivalde hellim, ayrelli, zeytin, pastelli ve şamişi gibi birçok Kıbrıs’a özgü yiyecek stantları vardı.

 

k1-124.jpg

Kozanköy’e özgü geleneksel doğal ürünler satışa sunuldu.

k2-106.jpg

Festivalde sebze ve meyve standları da kuruldu.

k3-055.jpg

El emeği ürünler standlarda yerini aldı.

k4-025.jpg

Festivale en çok da çocuklar ilgiliydi.

Bu haber toplam 2457 defa okunmuştur