1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Sol tarafın geleceği parlak
Sol tarafın geleceği parlak

Sol tarafın geleceği parlak

Sol tarafın geleceği parlak

A+A-

 

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Ülkemizin genç savunma oyuncularından biri olan Azat Tip, bu sezon Yalova’dan Küçük Kaymaklı’ya kiralandı. Başarılı oyuncu, gelecekteki kariyerini ve düşüncelerini ADRES KIBRIS dergisiyle paylaştı. Yalova forması ile gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken ve henüz 20 yaşındaki genç yetenek, hedeflerini, yeni takımını ve unutamadığı maçları anlattı.

“ŞAMPİYONLUK VE KUPALAR KAZANMAK İSTİYORUM”
Kariyerinin henüz başında olduğunu söyleyen Azat, “Daha önümde uzun yıllar var. Şampiyonluklar ve kupalar kazanmak istiyorum. Kendimi geliştirip liglerdeki en iyi sol bek olmak istiyorum. Bunun için kariyerim boyunca çok çalışmam gerektiğini biliyorum” ifadelerini kullandı.

“İLK KEZ BİR A TAKIM MAÇINA 15 YAŞINDA ÇIKTIM”
“Kariyerimdeki ilk A takım deneyimini 15 yaşında yaşadım” diyen genç yetenek, “Tecrübesiz olmam ve benden yaşça büyük ağabeylerimle birlikte oynamak güzel bir duyguydu. Hangi takımla oynadığımızı şu anda pek hatırlamıyorum ama o dönem 3. Lig’de mücadele ediyorduk” dedi. Heyecanlı olduğunu belirten Azat, “Heyecanlıydı, yani ilk kez kendimden o kadar yaşça büyüklerle maça çıktım ve üstümde büyük bir sorumluluk hissederdim” açıklamasını yaptı.

“FUTBOLUMU GELİŞTİRMEMDE OKUL TAKIMLARININ DA KATKISI OLDU”
Futbolunun bu kadar hızlı gelişmesinde okul takımlarında gösterdiği performansın da etkili olduğunu aktaran Azat, şunları söyledi: “Lise yıllarımda Kurtuluş Lisesi’ndeydim.  Orada okuduğum 4 yıl içinde 3 şampiyonluk yaşadım. Mezun olacağım yıl, Güzelyurt Meslek Lisesi’ne elenip, şampiyonluk şansımızı yitirmiştik. O maçta çok üzülmüştüm. Lisede bana katkı koyan hocalarım Mustafa Korkut ve Mehmet Şekerli’ye de sizin aracılığınızla buradan teşekkür etmek istiyorum. LAÜ formasıyla, gecen yıl ilk yılımdı, Hasan Leyla İçer hocam beni takıma çağırdı. Kaliteli bir takımdık, şampiyonluk kaçınılmazdı ve şampiyon olduk. Bunun için de çok mutluyum. Bu yıl, ilk maçımızı oynadık. Bu maçta Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’ni 2-0 mağlup ettik”

“GEÇEN SEZON BAŞARIYI HAK ETMİŞTİK”
“Yalova olarak geçen sezon çıktığımız bütün maçlarda da galibiyeti hedefledik. Zor maçlar oynadık, kazanamayacağımız karşılaşmaları kazandık. Ligin en iyi takımlarından biriydik” diyen Azat, “Takım içinde mükemmel bir arkadaşlık, dostluk vardı. İyi bir teknik direktör ve yardımcısına sahiptik. Bu dostluk ve arkadaşlık sayesinde güzel bir hava yakaladık ve bununla birlikte bir üst lige takımımızı taşıdık” diyerek geride bıraktığımız sezonda başarıyı getiren unsurları belirtti.

“KÜÇÜK KAYMAKLI BÜYÜK BİR CAMİA”
Sezon başında kiralık olarak transfer olduğu yeni takımı Küçük Kaymaklı ile ilgili de konuşan Azat Tip, “Tıpkı Yalova gibi Küçük Kaymaklı da büyük bir camiadır. Küçük Kaymaklı, her zaman şampiyonluk hedefi olan bir takım. Arkadaşlık faktörü burada da ön plana çıkıyor. Temennim, sezonu şampiyon olarak tamamlamızdır” ifadelerini kullandı.

“SERTAÇ KARAYEL’E ÇOK ŞEY BORÇLUYUM”
“Genç bir kariyere sahip olmama rağmen, birçok teknik direktörle çalıştım. Hiç kimseyi ayırmıyorum. Sonuçta, onlar da bilgili oldukları için bu işi yapıyor” şeklinde sözlerine devam eden genç futbolcu, “Ancak, benim için özel olan teknik adamların başında Sertaç Karayel hocam geliyor. Beni keşfedip, A takıma çıkaran Sertaç Karayel hocama, teşekkür ediyorum” dedi.

ÖZEL VE ÜZEN MAÇLAR
Genç yaşta olmasına rağmen birçok maça çıktığını söyleyen Azat, “Ancak, benim için özel olan, unutamadığım bir karşılaşma vardı. 2012-2013 sezonunda Süper Lig’e yükseldiğimiz maç. Ligin son haftasında Vadili’yi sahamızda 4-0 mağlup edip, 13 yıl aradan sonra yeniden Yalova’yı Süper Lig’e taşımıştık” dedi. Üzen maç ile ilgili de konuşan genç yetenek, “Herhangi bir Yalova takımına bağlı olan birine bu soruyu sorsanız, şüphesiz ki herkes aynı maçtan bahsedecek. 2 yıl önce sezon sonunda Girne’de Göçmenköy’le karşı karşıya gelmiştik. O karşılaşmada tribünlerde de olaylar çıkmış, bir süre oyun durmuştu. O gün kazanmak için her şeyi yaptık. Hakemin son düdüğüne kadar mücadele ettik ancak, galip gelemedik. Bu maçı kazansaydık, Binatlı ile final maçı oynayacaktık. Şu ana kadar beni üzen maç Göçmenköy maçı oldu” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 1520 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 289. Sayısı

Adres Kıbrıs 289. Sayısı