1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. “Sokaktaki Çamura Bulaşma” başladı
“Sokaktaki Çamura Bulaşma” başladı

“Sokaktaki Çamura Bulaşma” başladı

“Sokaktaki Çamura Bulaşma” etkinliği Çatalköy’de başladı

A+A-

Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu’nun 26 Haziran, Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü çerçevesinde düzenlediği etkinlikler Çatalköy’de başladı.

Çatalköy Belediyesi, Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu ve Gancelli Sevgi Atölyesi’nin işbirliğinde “Sokaktaki Çamura Bulaşma” sloganıyla düzenlenen ve 3 gün sürecek etkinlik Çatalköy’deki tarihi yağ değirmeninde yer aldı. Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün açıklamasına göre, etkinliğin açılışına Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, Çatalköy Belediye Başkanı Mehmet Hulusioğlu, Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu ve komisyon üyeleri, Gancelli Sevgi Atölyesi Yönetmeni Leman Cankat yanında çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinliğe büyük ilgi gösteren yabancılar da tarihi yağ değirmeninde seramik yapmanın keyfini yaşadılar.

Çamurla yapılanlar
İlk çamurları ellerine alan Sağlık Bakanı Ahmet Gülle “barış güvercini”, Çatalköy Belediye Başkanı Mehmet Hulusioğlu “acı çeken bağımlı”, Leman Cankat “sevgi ile kucaklaşan iki sevgili”, Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu ise “tütsü” yaptı.  Etkinliğe nazar değmemesi için yapılan tütsüye konan zeytin yaprakları ateşlenerek, etkinliğe katılanlarla tarihi yağ değirmeni tütsülendi. “Uyuşturucuyla mücadeleye katkı koymak ve farkındalığı artırmak” amacıyla düzenlenen etkinlikte, 3 gün boyunca üretilecek seramiklerle Çatalköy’ün girişinde “Sevgi Mağarası” oluşturulacak.
Etkinlik bugün ve pazar günü de 10.00-20.00 saatleri arasında devam edecek.

Gülle: “Önleme çalışmaları çok önemli”
Sağlık Bakanı Ahmet Gülle etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, uyuşturucuyla mücadelede tedavi ve rehabilitasyon kadar, önleme çalışmalarının da çok önemli olduğunu, bu açıdan “Sokaktaki Çamura Bulaşma” sloganı ile düzenlenen etkinliği çok anlamlı bulduğunu söyledi.
Başbakanlık bünyesinde bütün ilgili bakanlık ve kurumlardan üyelerin katılımı ile kurulan Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu’nun, başarılı çalışmalar yaparak kısa sürede toplumun güvenini kazandığına işaret eden Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, toplumsal bir mücadeleyi gerektiren uyuşturucu sorununa karşı duyarlılıklarından dolayı Çatalköy Belediye Başkanı Mehmet Hulusioğlu’na ve Gancelli Sevgi Atölyesi Yönetmeni Leman Cankat’a teşekkür etti. Uyuşturucuyla mücadelede daha yürünecek çok yol olduğunun bilincinde olduklarını anlatan Bakan Gülle, Bakanlık olarak bu konuda üzerlerine düşen görevi, toplumsal duyarlılığı da artırarak yapmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Mehmet Hulusioğlu: “Mücadelenin sembollerinden biri olacak”
Çatalköy Belediye Başkanı Mehmet Hulusioğlu ise, kullanımın küçük yaşlara kadar düşmesi nedeniyle uyuşturucu sorununun ülkenin en ciddi sorunlarından bir tanesi olduğuna işaret etti. Bu sorunla mücadelede başarılı olmak için toplumsal işbirliği ve dayanışmanın önemine işaret eden Hulusioğlu, “Çocuklarımızın ve gençlerimizin uyuşturucuya bulaşmaması ve toplumsal duyarlılığı artırmak adına düzenlediğimiz bu etkinliğe katkı koyan herkese teşekkür ediyoruz” dedi. Üretilecek eserlerden oluşturulacak “Sevgi Mağarası”nın ülkede uyuşturucuya karşı mücadelenin sembollerinden biri olacağının altını çizen Hulusioğlu, Çatalköy Belediyesi olarak, bu mücadeleye omuz vermeye devam edeceklerini vurguladı.

Karaokçu etkinlikler hakkında bilgi verdi
Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu, 26 Haziran, Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü nedeniyle bir dizi etkinlik planladıklarını söyledi.
Bunun startını “Sokaktaki Çamura Bulaşma” etkinliği ile Çatalköy’de verdiklerini ifade eden Karaokçu, çok üst düzey duyarlılık gösteren Belediye Başkanı Mehmet Hulusioğlu, Gancelli Sevgi Atölyesi Yönetmeni Leman Cankat ve Çatalköy Belediyesi Sanat Yönetmeni Derman Atik’e teşekkürlerini sundu.  Karaokçu, Dünya Uyuşturucu ile Mücadele Günü dolayısıyla Lefkoşa, Gazimağusa ve Girne’de de bir dizi etkinlikler planladıklarını, bunlarla ilgili duyuruların önümüzdeki günlerde yapılacağını da sözlerine ekledi.
Çatalköy Belediyesi Sanat Yönetmeni Derman Atik de, Kıbrıs’ta Barış Ateşi’nin Elye’de yakıldığını ve oranın bir sembol olduğunu, uyuşturucuyla mücadelenin ateşinin de “Sokaktaki Çamura Bulaşma” etkinliği ile Çatalköy’de yakıldığını vurguladı.
Gancelli Sevgi Atölyesi Yönetmeni Leman Cankat ise Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu ile yıllardan beridir uyuşturucuyla mücadeleye katkı sağlamaya çalıştıklarını söyledi. TAK

Bu haber toplam 1545 defa okunmuştur