1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. SOKAKLAR RENGARENK
SOKAKLAR RENGARENK

SOKAKLAR RENGARENK

17 Mayıs Uluslararası Homofobi Transfobi Karşıtlığı Yürüyüşü'nde sokaklar gökkuşağı renklerine büründü

A+A-

img_2836.jpg“Cinsiyet kimliği ve cinsel yönelimlere yönelik fiziksel, psikolojik ve ekonomik şiddete karşı eylem günü” olarak kabul edilen  17 Mayıs Homofobi, Bifobi ve Transfobi Karşıtlığı Günü dolayısıyla geleneksel Onur Yürüyüşü'ne yoğun ilgi oldu.

Kıbrıs'ın kuzeyinde sokaklar gökkuşağı renklerine büründü. Özellikle başkent Lefkoşa, yine yoğun katılımlı bir etkinliğe sahne oldu.

İki toplumlu 17 Mayıs Eylem Komitesi’nin açıklamasına göre, sendika, sivil toplum örgütleri, siyasi parti ve aktivistlerin katılımıyla düzenlenen Onur Yürüyüşü, Dereboyu'ndan başladı, yüzlerce katılımcı Lefkeliler Hanı’na yürüdü.

Etkinlik, "Hade gene sokaktayık, burdayık!" sloganıyla düzenlendi. Lefkeliler Hanı’nda ayrıca “After Party” düzenlenecek.

17 Mayıs Organizasyon Komitesi’nin açıklamasına göre komite, bağımsız aktivistler yanında şu örgütlerin temsilcilerinden oluşuyor:

“Antifa λευkoşa, Baraka Kültür Merkezi, DAÜ-Unicorn, Dayanışma, Akdeniz Avrupa Sanat Derneği (EMAA), Feminist Öğretmen İnisiyatifi, Halkın Partisi-TCEK, MAGEM, Mesarya Kadınları İnisiyatifi, KTÖS, Kuir Kıbrıs Derneği, Kıbrıs Toplum Medyası Merkezi (CCMC), Kıbrıs Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Syspirosi Atakton, Toplumcu Demokrasi Partisi-TOCEK, TDP-Gençlik Örgütü, Yeni Enternasyonalist Sol ve YKP-Fem”

 


Onur Yürüyüşü, her yıl Dünya genelinde kutlanan ve Stonewall ayaklanmasının yıl dönümünde gerçekleştirilen, LGBTİ bireyler ve LGBTİ bireylere destek veren kişilerin katılımıyla gerçekleşen bir dizi etkinlikler ve törenler bütünüdür.

 

img_2835.jpg

Bu haber toplam 6115 defa okunmuştur
"Sevmeyelim de taşa mı dönelim?”

"Sevmeyelim de taşa mı dönelim?”

17 Mayıs Homofobi, Bifobi ve Transfobi karşıtlığı gününe özgü geleneksel Onur Yürüyüşü dün renkli görüntülere sahne oldu