1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. SODEP: “İşsizlik giderek artıyor”
SODEP: “İşsizlik giderek artıyor”

SODEP: “İşsizlik giderek artıyor”

Tunalı, ikinci iş yapanlar, özel sektörde çalışan emekliler ve üçüncü ülkelerden çalışmak için adaya gelenlerin sorunun başlıca nedenleri olduğunu savundu

A+A-

 

Sosyal Demokrat Parti (SODEP), ülkede işsizlik oranının artmasındaki en büyük nedenin “ikinci iş yapan kesim, özel sektörde çalışan emekliler ve çalışmaya getirilen üçüncü dünya ülke vatandaşları olduğunu” savundu.

SODEP Başkanı Tözün Tunalı yaptığı yazılı açıklamada, her geçen gün işsizlik ve göç edenlerin oranının arttığını, insanların göç etme nedenlerinden birinin de borçlarını ödeyememesi olduğunu belirtti.

Hükümeti işsizlik konusunda önlem almamakla da suçlayan Tunalı, “Ülkemizdeki işsizlik sorununun başında ikinci iş yapan kesim gelmektedir. Devletten emekli olmuş veya Sosyal Sigorta emeklisi birçok kişinin özel sektörde yeniden çalışması işsizlik oranını artırmaktadır. Üçüncü dünya ülkelerinden ülkemize getirilen birçok kişinin de gençlerimizin önünü tıkamasına hükümet seyirci kalmaya devam ediyor” dedi.

Tunalı, özellikle Karpaz Bölgesinde işsizliğin daha yüksek olduğunu ve hükümetin bölgeye yatırım için teşvik uygulaması gerektiğini kaydetti.

(tak)

Bu haber toplam 1369 defa okunmuştur