1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Siyasilere örnek olsun”
“Siyasilere örnek olsun”

“Siyasilere örnek olsun”

KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu değişen federasyon tüzüğü ile birlikte başkanlık görevinin 3 dönemden fazla yapılamayacağını belirtti

A+A-

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Başkanı Hasan Sertoğlu, KTFF Çalışma, Usül ve Esaslar Tüzüğü’nün A’dan Z’ye değiştirildiğini ve üye kulüplerin 8 Mayıs’ta yapılacak Olağanüstü Genel Kurul’da büyük bir katılımla destek verceğine inandığını söyledi. Sertoğlu yenilenen tüzükte başkanlık görevinin 3 dönemden fazla yapılamayacağını ve bunun siyasilere örnek olması gerektiğine vurgu yaptı.

Sertoğlu “Kulüplerin büyük bir destek vereceğine eminim”
KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu Kanal Sim’e yaptığı açıklamada tüzük çalışmasının tamamlandığını, Olağanüstü Genel Kurul’da 42 üye kulübün onayına sunulacağını söyledi. Tüzüğün onaylanması sonrası gerekli prosedürün tamamlanıp belirledikleri yol haritasına göre yollarına yürümeye devam edeceklerini belirten Sertoğlu “Kulüplerimizin bu tüzüğe çok büyük bir katılımla büyük bir destek vereceğine eminim” dedi.

“Kulüplerin kapısı yüzünüze çarpar”
Tüzüğün Genel Kurul’da geçmemesi için çalışmalar yapılacağını bildiklerini kaydeden Sertoğlu “Biz kulüp başkanlarımızla gönülden bağlıyız. Hemen hemen hergün istişare ediyoruz. Bunun için boşuna uğraşmasınlar, birşey yapamazlar” dedi. “Çıkarınız olduğunuz gün kulüplerin kapısını çaldığınızda, kulüplerin kapısı yüzünüze çarpar” açıklamasını yapan Sertoğlu “Kulüp başkanlarımız gereken cevabı verdiler” şeklinde konuştu.

“Tüzük A’dan Z’ye değişti”
KTFF Çalışma, Usül ve Esasları Tüzüğü’nde radikal değişiklikler yapıldığını belirten Sertoğlu, tüzüğün A’dan Z’ye her şekliyle değiştiğini aktardı. Çok ciddi bir çalışma yapıldığını aktaran Sertğlu “Avukat arkadaşımız Enver Baturalp’e çok teşekkür ederim. Sıfırdan tüzük yapıldı. Kapsamlı, dünyada federasyonların uyguladığı tüzüklere uyumlaştırdık” dedi.

“Başkanlık üç dönem. Siyasilere örnek olsun”
Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı’nın yeni tüzüğün onay alması ile birlikte görevini 3 dönemden fazla yapamayacağını (12 yıl) aktaran Sertoğlu “Siyasilere örnek olsun diye tüzüğe bir madde ekledik. Hiçbir Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı 3 dönemden başka görev yapamayacak. Bu bizim için de geçerlidir. Biz üçüncü dönemimizi yapmak istersek yapacağız, ondan sonra evimize gideceğiz ve başka arkadaşımız gelecek” şeklinde konuştu. Bunun kendileri için de geçerli olduğunu ve maddenin eklenmesini kendisinin istediğini söyleyen Sertoğlu “Birileri o koltuğa oturup belli bir yıldan sonra menfaat için kullanmasın, sadece futbola ve gençliğe hizmet etsin” dedi.

“Tüzüğümüzle Zürih’e gideceğiz”
Tüzüğün onaylandıktan sonra geçeceği prosedür ile ilgili bilgiler veren Sertoğlu “Tüzük Genel Kurul’dan geçtikten sonra Spor Dairesi’ne gider. Savcılıktan görüş alınır. Bakanlar Kurulu’ndan onaylanır ve Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girer” açıklamasını yaptı. Sonrasında atılması planlanan adımlarla ilgili de konuşan Sertoğlu “Tüzük geçtikten sonra FIFA Başkanı’ndan randevu alarak tüzüğümüzle birlikte Zürih’e gideceğiz. Orada ne söz verdiysek yapmaya devam edeceğiz. Steering Committe’nin kurulması için atılması gerken adımlar ne ise onları atacağız. Prosedürün ne zaman tamamlanacağını bilmediğimiz için şimdi randevu almak doğru olmaz” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Görev süresi uzadı, dönem sayısı sınırlandı
9 Temmuz 2009 tarihli Genel Kurul kararı ile değiştirilmiş şekliyle şu anda yürürlükte olan KTFF Çalışma, Usül ve Esasları Tüzüğü’nde başkan ve yönetim kurulunun görev süresi 3 yıl olarak belirtilirken bu göreve seçildiği takdirde istediği kadar devam etmesi mümkündü. Ancak yeni tüzükle birlikte başkan ve yönetim kurulunun görev süresi 4 yıl olarak belirlendi ve bu görev süresi 3 dönem ile yani 12 yıl ile sınırlandırıldı.

Yükselme kulüplerine Genel Kurul’da oy
KTFF’nin 8 Mayıs’ta üyelerin onayına sunmak için hazırladığı yeni tüzükte Yükselme Ligi kulüplerinin Genel Kurullarda temsiliyet hakkı ortaya çıktı. Eskiden yapılan Olağan ve Olağanüstü Genel Kurullar’da yükselme liginden temsilciler yer almamaktaydı. Ancak yeni tüzükte Bölgesel Terfi Liglerde kayıtlı kulüplerin kendi aralarında seçtikleri bir temsilci Genel Kurullar’da yer alıp oy kullanabilecek.

Bu haber toplam 1788 defa okunmuştur