1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Siyasi partilere var gençlere yok mu?”
“Siyasi partilere var gençlere yok mu?”

“Siyasi partilere var gençlere yok mu?”

Futbol Kulüpler Birliği Başkanı Arslan Bıçaklı, Spor Dairesi Müdürü Hüseyin Cahitoğlu’nun açıklamalarına yanıt verdi

A+A-

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Başkanı Hasan Sertoğlu’nun ardından Futbol Kulüpler Birliği Başkanı Arslan Bıçaklı, Spor Dairesi Müdürü Hüseyin Cahitoğlu’nun açıklamalarına yanıt verdi. Cahitoğlu’nun “2,5 milyon TL devlet katkısından ayrı olarak malzeme, tesis bakımı gibi yardımlarla bu rakam 9 milyon TL’yi buluyor. Artış diğer federasyonlara haksızlık olur” açıklaması sonrası Bıçaklı “Anayasa’nın 61. Maddesi gençlere ve halka spor yaptırmanın devletin birinci görevi olduğunu bilmeyenlere hatırlatmak isterim. 7 yılda spora 1 TL artış yapılmazken 7 yılda siyasi partilere verilen devlet yardımı %70 arttı. Siyasi partilere para var da ülke gençlerine spor yapmak için devletin parası yok mu?” açıklamasını yaptı.

Açıklama
Futbol Kulüpler Birliği Başkanı Arslan Bıçaklı’nın açıklaması şu şekilde: “Spor Dairesi Müdürü’nün geçen gün futbolla ilgili yapmış olduğu talihsiz açıklaması ile bir kez daha ülke gençlerine ne kadar önem verdikleri ortaya çıkmıştır.
KKTC Anayasasının 61. maddesine uygun olarak ülkedeki gençlere ve halkın bütününe spor yaptırmak ve spor yapabilmeleri için tesisler yapmak devletin birinci görevi olduğunu bilmeyenlere hatırlatmak isterim.”

“İki ayırmaya çalışanlar beceremeyecek”
“Ülkedeki gençleri futbol oynayanlar ve diğerleri diyerek ikiye ayırarak karşı karşıya getirmeye çalışanlar bunu beceremeyecek, gerekirse ülkedeki 32 Federasyon bir araya gelerek birlikte hareket etmeyi becerebilecek düzeydedir.”

“Siyasi partilere para var, gençler için yok mu?”
“Ülke gençlerine spor yapmak amacı ile aktarılan devlet katkısı 7 yılda 1 TL bile artış yapılmazken 7 yılda siyasi partilere verilen devlet yardımına % 70 artış yapılmıştır.
İlgililere soruyorum, siyasi partilere para varda ülke gençlerine spor yaptırmak için devletin parası yokmudur. Devleti yönetenler ülke gençlerine para yoktur gerekçesi ile spor yaptırmayacaksa önümüzdeki günlerde alınacak olan kararların sorumlusu kendileri olacaktır”

Bu haber toplam 1183 defa okunmuştur