1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Siyasi partiler Lefke'de birleşti
Siyasi partiler Lefkede birleşti

Siyasi partiler Lefke'de birleşti

“Cengiz Topel Hastahanesi, Lefke Bucağı’nın son kalesidir. Bu kalenin düşmesi demek bucağın tümden düşmesi ve Güzelyurt’un büyük bir köyü olmayı kabul etmesi demektir”

A+A-

Siyasi partiler Lefke ilçe ve bucak başkanları

“C.Topel Hastanesi’nin eksikleri giderilsin”


 

Siyasi partiler Lefke ilçe ve bucak başkanları Cengiz Topel Hastanesi Deklarasyonu yayınlandı. Deklarasyonda, Cengiz Topel Hastahanesi’nin doktor, sağlık personeli, fiziki alt yapı ve tıbbi cihaz eksikliklerinin giderilmesi talep edildi. Deklarasyonun tam metni şöyle:

Tarihi değer…

“1974 yılına kadar Kıbrıslı Türklerin altı Kaza İdare Amirliği’nden biri olan Lefke, 1974 Harekatı sonrasında, halkımızın adanın kuzeyinde toplanması ve Güzelyurt’un devletimiz sınırları içerisine girmesi üzerine, maalesef ikinci plana itilmiş, Daireleri veya dairelerinin işlevleri bir bir Güzelyurt’a taşınmıştır.
1998 yılında ülkemizde yeni ilçeler oluşturulurken, Lefkoşa’dan ayrılacak  alanda kurulacak ilçe önce Güzelyurt – Lefke ilçesi olarak adlandırılmış ancak daha sonra her nedense Lefke, ilçe isminden çıkarılmıştır.

Bundan önce, Polis Müdürlüğü, Telekomünikasyon Dairesi, Elektrik Dairesi ve benzerleri ile en son da Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı bölge merkezi sessiz sedasız Lefke’den Güzelyurt’a taşınmışken, geçtiğimiz günlerde de Lefke’deki Gümrük Dairesi’nin bir kısım memurlarının Güzelyurt’a aktarılmak üzere olduğu haberi gelmiştir.

Yeşilyurt - Lefke’de olup da ilçe bütününe hizmet veren son kale olarak ise şu anda bir tek Cengiz Topel Hastahanesi kalmıştır. Anılan hastanemiz, Lefke ve yöresi halkı için sağlık hizmeti verme yanında tarihi bir değere de sahip olup ismini milli mücadelemiz esnasında anılana hastahane avlusu denecek bir lokasyonda şehit olan Şht. Yüzbaşı Cengiz Topel’den almıştır. Hastahanemiz Kıbrıs Maden Şirketi tarafından 1920’li yıların sonunda inşa edilmiş olup eşsiz bir lokasyona sahiptir ve o gün bu gündür bir hastahane olarak sağlık hizmeti sunmaktadır.”

Hastane bucağın son kalesi

Ancak Lefke’nin sahip olduğu diğer değerleri gibi hastahanesi de Lefke’ye çok görülmüş ve 1980 yılından beridir Güzelyurt’a taşınma girişimleri hep var olmuş, ancak her defasında Lefke ve Yöre halkının çok büyük tepkisi ile karşılamıştır.

Cumhuriyet Meclisinde şu anda temsil edilmekte olan tüm siyasi partiler veya devamı oldukları partiler şu veya bu dönemlerde iktidar veya iktidar ortağı olmuşlar ve her dönemde belirtilen tutma maalesef çanak tutmuşlardır.

Cengiz Topel Hastahanesi, Lefke Bucağı’nın son kalesidir. Bu kalenin düşmesi demek bucağın tümden düşmesi ve Güzelyurt’un büyük bir köyü olmayı kabul etmesi demektir. Dayatılmak istenen budur. Ancak Lefke Bucağı halkı bunu kabul etmek niyetinde değildir. Dün de tutum bu idi, bugün de budur, yarın da ayni olacaktır.”

--------------------------------------------------


“Yanlışta direnmeyin”

“Bizler siyasi partilerin Lefke İlçe ve Bucak Örgütleri Başkanları olarak, bucak halkı ile üye ve sempatizanlarımıza tercüman olarak, başta Sayın Başbakan, Bakanlar ve tüm Güzelyurt Mülletvekillerine çağrıda bulunuyor ve diyoruz ki;
Gelin Güzelyurt’a yeni bir hastahane yapacak yerde, eşsiz lokasyona sahip Cengiz Topel Hastahanesinin doktor, sağlık personeli, fiziki alt yapı ve tıbbi cihaz eksikliklerini yerinde giderelim ve hastahanemizi tüm ilçeye eksiksiz II. sınıf hekimlik hizmeti verebilen bir düzeye yükseltelim. Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı’ndan temin edilen 16,000,000 TL yeni bir hastahane yapmaya değil ancak Cengiz Topel Hastahanesini yüceltmeye yeter. Güzelyurt – Lefke bölünmüş yolunun tamamlanmak üzere olduğu şu günlerde Cengiz Topel Hastahanesi Lefke, Güzelyurt ve köylerine dün olduğundan daha yakındır.

Gelin yanlışta direnmeyin, Yanlışta direnmek Lefke ve Yöresi halkının misli görülmemiş tepkisini çekmenizden başka hiçbir amaca hizmet etmeyecektir.” YD

Bu haber toplam 1478 defa okunmuştur