“Siyasi baskı ile özerklikliğimiz düşürüldü”

“Siyasi baskı ile özerklikliğimiz düşürüldü”

Özekliği düşürülen Golf Federasyonu’nda görevden alınan yönetim kurulu basın toplantısı düzenledi

A+A-

Özerkliği düşürülen Golf Federasyonu’nda görevden alınan yönetim kurulu adına Dr. Hasan Öztoprak ve bazı yönetim kurulu üyeleri basın toplantısı düzenleyerek gelişmeleri aktardı. Spor Dairesi tarafından, siyasi baskılara boyun eğilerek Golf Federasyonu’nun özerkliğinin düşürülmek istenildiğini ileri süren Öztoprak, yasal olmadan yapılan bu konunun yargıya taşındığını, büyük uğraşlarla hayata geçirdikleri federasyonun kimsenin çıkarı için teslim etmemek adına mücadele edeceklerini belirtti.  

 

Öztoprak: “Özerkliğimizi elde etmek kolay olmadı, haksız yere düşürüldük”

“Haksız ve hukuksuz olarak düşürülen bir federasyonun başkan ve yönetim kurulu üyeleri olarak karşınızdayız” diyerek sözlerine başlayan Dr. Hasan Öztoprak, federasyon olarak özerkliklerini elde etmenin kolay olmadığını, 2002 yılında federasyon başkanı olarak göreve atandığını ve kısa sürede tüzük hazırlayarak Bakanlar Kurulu’ndan geçmesini sağladıklarını ifade etti. Kuruldukları yıllarda golfün çok yaygın bir spor dalı olmadığını, bir tek CMC Golf Kulübü’nün olduğunu belirten Öztoprak, daha sonra Korineum Golf Sahası’nın açılması ile ilginin arttığını ve bugün Korineum’da 77, CMC’de 63 lisanslı sporcularının mevcut olduğunu söyledi.

“Son gelişen olaylara kadar özerk federasyonda 2013 ve 2015 yıllarında seçimli genel kurul yapılmıştır” diyen Öztoprak, özerk yapıdan kulüpler arası yarışmalar, federasyon karmasının Türkiye kulüpleri ile yılda 4-5 kez yarışmaları, Bulgaristan’daki uluslararası yarışmalara katılım gibi etkinlikleri olduğunu söyledi.

 

“Bir kulübün üyeliği askıda, diğer kulüp golften çekildi”

“Federasyonun özerkliğinin hâksız bir gerekçe ile düşürüldüğü güne kadar özerk federasyona bağlı 7 kulübümüz vardı” diyen Öztoprak,  bugün kulüplerin faaliyetlerini sürdürerek demoktratik olmayan atama federasyonunu reddettiğini ileri sürdü. Bir kulübün mali yükümlülüklerini yerine getiremediği için üyeliğinin askıya alındığını, diğerinin golf sporundan çekildiğini kendilerine değil Spor Dairesi’ne ilettiğini ifade eden Öztoprak, söz konusu kulübün kendilerini muhatap alması gerektiğini, istifanın kabul edilmesi için 3 aylık bir sürenin geçmesi nin tüzük gereği olduğunu söyledi.

“Son güne kadar kulüplerimizin ufak tefek eksikliklerinin giderilmesi için Spor Dairesi yetkililerinin yardımları ve gayretlerini gördüğümüzü belirtmeliyim” diyerek sözlerini sürdüren Öztoprak, “Bu eksikliklerin hiçbirisi özerkliği düşürecek önemde değildi. Ve bu eksiklikler de aslında giderilmişti” dedi.

 

“Atama yolu ile göreve gelmek isteyenler siyasi baskı yaptı”

“Federasyonun özerkliğini ortadan kaldırıp atama yolu ile göreve gelmek isteyen arkadaşlar siyasi baskı yapmış ve yaptırmışlardır” diyen Öztoprak, “Bizler 1990’lı yıllardan beri bir avuç golfçu olarak sadece golfa gönül verdik. Farklı siyasi görüşleri olan arkadaşlar olarak golf üzerinden siyaset yapmadık, yapılmasına müsaade etmedik. Ama siyaset yapmakla suçlanma tehditleri ile karsı karsıya kaldık” ifadelerini kullandı.

Siyasi nedenlerle görevden alınmadıklarını belirten Öztoprak, “Çünkü siyaset yapmadık. Bunu tüm golf camiası yakından biliyor. O zaman özerkliğimiz neden düşürüldü? Birileri ve arkadaşları golf federasyon başkanlığına seçilemeyeceklerini bildikleri için, hırslarına yenilerek, üst düzey siyasilerin direnemeyeceği kişilere baskı yaptırarak bu kararı aldırmışlardır. Atanan arkadaş buradaki 8 kişinin önünde kimin kime talimat vererek göreve getirilmesini sağladığını açık kalplilikle itiraf etmiştir. Bunu kendisinden öğrenebilirsiniz. Bizim söylememiz yakışık almaz sanırım” şeklinde konuştu.

 

“Konuyu yargıya intikal ettirmiş bulunuyoruz”

“Bu federasyon özerkliğini kolay kazanmadı” diyen Öztoprak, “Federasyonun özerkliğinin yeniden kazanılması uzun ve zorlu bir süreç gerektirecektir. Bu nedenlerle zaten özerk olan federasyonumuzun sırf birilerini başkan yapmak için; adaletsiz, hukuka aykırı bir şekilde özerkliğinin düşürülmesine asla göz yummayacağız. Konuyu yargıya intikal ettirmiş bulunuyoruz. KKTC mahkemelerine güveniyoruz. Alınacak her karara saygılı olacağız. Ancak bu süreçte sadece bir spor federasyonu olan ve tek gailesi KKTC’deki golf sporunu geliştirmek ve dünya golfçüleri ile buluşturmak olan federasyonumuzun son dönemde yaşadığı akıl almaz, hukuk devleti olgusuna yakışmayan olayları da kamuoyu ile paylaşmayı kendimize görev bildik. Bu konunun her platformda da takipçisi olacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 1662 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.