1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Siyaset ülke sporuna zarar veriyor”
“Siyaset ülke sporuna zarar veriyor”

“Siyaset ülke sporuna zarar veriyor”

KTSYD, Spor Bakanı Serdar Denktaş’ın Genel Yönetim Kurulu üyelerini görevden almasına ve spor politikasında yaşanan boşluğa tepki gösterdi

A+A-

Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği (KTSYD), Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş’ın geçtiğimiz hafta Spor Dairesi Genel Yönetim Kurulu toplantısı sonrası, önerdiği maddeleri kurul üyelerinin oybirliği ile reddetmesi sonucu atanmış üç üyeyi görevden almasıyla ilgili bir açıklama yaptı.

KTSYD Yönetim Kurulu’nun son zamanlarda spor politikasında görülen ciddi zaaflar ve bardağı taşıran son damla olan görevden almalarla ilgili gelişmeler konusunda yaptığı açıklama şöyle:

“Gelişmeler üzücü ve düşündürücü”
“Spor Dairesi Genel Yönetim Kurulu takip ettiğimiz üzere, seçilmiş ve atanmış üyeleri ile birlikte sistemdeki tüm aksaklıklara rağmen özveri ile çalışan, ülke sporunun menfaatleri doğrultusunda hareket eden ve siyaseti bu kararlarına karıştırmayan bir kuruldur. Geçtiğimiz hafta yapılan Genel Yönetim Kurulu toplantısında biri gündem maddesi, biri de gündem dışı iki konuda Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş’ın taleplerinin aksine karar üretilmesi sonrasındaki gelişmeler üzücü ve düşündürücüdür. Söz konusu toplantıda Bakan Denktaş’ın Karaoğlanoğlu Mete Adanır Stadı ile ilgili daha önce alınan kararı değiştirmek istemesi ve sentetik saha yapımını Tatlısu’ya kaydırmayı talep etmesinin izahı tamamen siyasidir. Daha acil ve gerekli olan, Girne bölgesi kulüplerinin kullanabileceği Karaoğlanoğlu Mete Adanır Stadı’nın devre dışı bırakılması kabul edilebilir bir davranış değildir. Siyasi düşünceyle hareket ederek yetkili kişilerin karar üretmesinden ülke sporumuz bugüne kadar çok zarar görmüştür. Bunun yanında Piyangolar Birimi Sorumluluğuna atanmak istenen kişinin önce istihdam edilmesi, sonra sorumluluk görevi verilmesi önerisine Genel Yönetim Kurulu onay vermemiştir. Yine siyasi kimliğe bakılarak yapılmak istenen bu harekete dur diyenlerin suçlu ilan edilerek görevden alınmalarını kınıyoruz. Bu iki kararda da prensiplerinden taviz vermeden hareket eden 6 yönetim kurulu üyesini kutlarken, Sayın Denktaş’ın görevden aldığı üç üye ile ilgili kararını tekrar gözden geçirmesini salık veririz.”

“Denktaş spora gerekli hassasiyeti göstermedi”
“Göreve geldiği günden itibaren 5 sorumluluk alanının bakanlığını üstlenen Sayın Serdar Denktaş, maalesef spora gerekli zamanı ayıramamış ve hassasiyet gösterememiştir. Gençliğimizin önünün açılması noktasında içte ve dışta yapılması gereken birçok girişim olmasına rağmen bu alanlarda pasif kalınması, sıkıntıları giderek büyütmüştür. Sayın Denktaş’ın Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun (KTFF) KOP sürecinde Zürih’te imzalanan metnin ardından bu anlaşma metnine karşı olduğunu göstermesi ve futbol kulüp temsilcileriyle görüşme yapması spor kamuoyu tarafından tepkiyle karşılandığı gibi üç üyeyi görevden alma kararı da aynı oranda tepki çekmiştir.
Sporun birleştirici yönü ön planda tutularak hareket edilmesi, alınan kararların siyasi kimliklere göre değil ülke sporunun menfaatleri paralelinde olması en büyük temennimizdir. Bu bağlamda spora ve sporcuya daha fazla değer verilmesini, mevcut spor politikasının gözden geçirilmesini talep ediyoruz.”

Bu haber toplam 1237 defa okunmuştur