Sivri yıldızını parlattı

Sivri yıldızını parlattı

Kıbrıslı Türk genç yetenek Ahmet Sivri, Galatasaray’daki ilk sezonunda alt yapıda görev yaptığı 40 karşılaşmada 24 gol kaydetti.

A+A-

Galatasaray alt yapısında forma giyen Kıbrıslı Türk futbolcu Ahmet Sivri, sezonu 24 golle noktaladı. Sezon boyunca zaman zaman U21, zaman zaman da U19 takımında forma giyen Sivri, toplam 40 maçta rakip fileleri 24 kez havalandırarak sarı kırmızılılardaki ilk sezonunda oldukça iyi bir performans sergiledi.

 

40 maçta 24 gol

Yenicami alt yapısında yetiştikten sonra geçtiğimiz yıl yaz aylarında Galatasaray alt yapısında denen ve beğenilen 1999 doğumlu Ahmet Sivri, sezon içerisinde U21 ve U19 takımlarının formasını giydi. Alt yapı takımlarında 40 müsabakada forma şansı bulan Kıbrıslı Türk yetenek, görev aldığı maçlarda 24 gol kaydederek başarılı bir sezonu geride bıraktı.

 

A takımla da çalıştı

Galatasaray A takımında gerek Igor Tudor döneminde, gerekse Fatih Terim döneminde A takım antrenmanlarına dahil edilen Sivri, Tudor döneminde milli maç arasında oynanan Eyüpspor hazırlık karşılaşmasının ikinci yarısında Gomis’in yerine oyuna dahil olarak A takımda da forma giyme fırsatı yakalamıştı.

 

İki kez milli formayı giydi

Ahmet Sivri’nin Galatasaray’daki performansı kendisine Türkiye U19 milli takımının kapılarını da açtı. Sivri, U19 milli takımının Portekiz ile Lizbon’da oynadığı iki hazırlık karşılaşmasında oyuna sonradan dahil olmuştu.

 

Profesyonel sözleşme imzaladı

Galatasaray’daki ilk sezonunda sergilediği performans Ahmet Sivri’ye profesyonel sözleşme fırsatı yarattı. Kıbrıslı Türk genç yetenek ile Galatasaray 2,5 yıllık sözleşme imzaladı. Sivri’nin sözleşmesi 2020 yılının mayıs ayında sona erecek. Sezonu tamamlayan Sivri, KKTC A Milli Takımı’nın Londra’da katılacağı CONIFA 2018 Dünya Kupası kadrosunda da yer alıyor.

Bu haber toplam 2364 defa okunmuştur
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.