1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Sivri A Takım’da çalışıyor
Sivri A Takım’da çalışıyor

Sivri A Takım’da çalışıyor

Ahmet Sivri Galatasaray’da göz dolduruyor

A+A-

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Yenicami altyapısından yetişerek Galatasaray’da forma giymeye başlayan Kıbrıslı Türk genç oyuncu Ahmet Sivri, performansı ile göz doldurmasının yanında A takım teknik direktörü Igor Tudor’un da dikkatini çekmiş durumda. Geçtiğimiz Temmuz ayında Galatasaray’dan teklif alan Sivri, sarı kırmızılı takımın antrenmanlarına çıkarak beğenilmişti. Yaklaşık 3 aydır Galatasaray’da mücadele eden Ahmet Sivri’nin sergilediği performans ise A Takım teknik heyetinin dikkatini çekti. Sivri Galatasaray’ın Konyaspor maçı hazırlıkları çerçevesinde dün akşam gerçekleştirdiği antrenmana dahil edildi.

 

Lisansı 10 Ağustos’ta çıktı

Temmuz ayının sonlarında kendini göstermek için adadan ayrılıp Florya Metin Oktay Tesisleri’nin yolunu tutan genç oyuncu, kısa süre sonra U21 takımına çağrıldı. Oyuncunun gösterdiği performansı beğenen Galatasaray, oyuncuyu elinden kaçırmamak için oyuncuya lisansını çıkardı ve Ahmet Sivri resmen Galatasaray’ın oyuncusu oldu.

 

Ligde göz dolduran performans

Lig maçlarının başlamasıyla kendine her maç ilk 11 kadrosunda yer bulan Ahmet Sivri, ilk 7 haftalık süreçte adından fazla söz ettirdi. Sarı kırmızılı formayla gerek oyuna sonradan girerek, gerekse ilk 11 oynayarak oyun alanında bulunan Sivri, 7 maçta da forma giydi. Sivri ayrıca 4 maçta 90 dakika oynama şansı da buldu. Toplamda 470 dakika sahada bulunan Kıbrıslı Türk oyuncu, oyunda kaldığı sürede takımını sırtladı. Ahmet Sivri Galatasaray formasıyla çıktığı 7 maçta 5 gol atmayı başardı. Ahmet Sivri’nin takımı Galatasaray, şu anda 17 puanla ligin zirvesinde yer alıyor.

 

A takıma yükseldi

Gelecek yıl düzenlenecek Dünya Kupası vesilesiyle milli maç arası nedeniyle liglere 2 kez ara verildi. İlk kez verilen arada Galatasaray A takımı Eyüpspor’la hazırlık maçı oynadı. 2 Eylül 2017 tarihinde oynanan maçta ilk kez, bir Kıbrıslı Türk oyuncu, Türkiye’nin en köklü kulüplerinden birinde forma giyme şansı buldu. Oyunun ikinci yarısında oyuna dahil olan Sivri, 45 dakika oyunda kaldı. Sivri son olarak Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor’un dikkatini çekmeyi başardı. Genç yetenek sarı kırmızılıların Konyaspor hazırlıkları çerçevesinde dün akşam gerçekleştirdiği antrenmana dahil edildi.

 

Resmi olmayan 3 gol

Geçtiğimiz haftalarda A takım ile U21 takımı antrenman maçında bir araya gelmişti. Karşılaşmayı 2-1 kazanan U21 takımın da goller yine Sivri’den geldi. İkinci kez verilen milli maç arasında bu kez Galatasaray’ın A takımı ve U21 takımı oynadı. Bu maçta U21 takımında görev alan Sivri takımının 1 golünü attı.

Bu haber toplam 2689 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler