1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. ‘Sivil toplumdaki misyonum nedeniyle kabul etmedim’
‘Sivil toplumdaki misyonum nedeniyle kabul etmedim’

‘Sivil toplumdaki misyonum nedeniyle kabul etmedim’

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Dr. Filiz Besim, yeni hükümette Sağlık Bakanı olarak isminin anılmasından ve bu yönde kendine bir teklif yapılmasından dolayı mutlu olduğunu belirterek, “Sivil toplumdaki misyonum nedeniyle, bu görevi kabul etmedim. S

A+A-

YENİDÜZEN’in sorularını yanıtlayan Dr. Filiz Besim, kendisine Cumhuriyetçi Türk Partisi – Birleşik Güçler Genel Başkanı Mehmet Ali Talat tarafından önceki gün Sağlık Bakanı olması yönünde teklif yapıldığını doğrulayarak, şunları söyledi:

“Böylesi bir teklif beklemiyordum, hiçbir zaman böylesi bir göreve de talip olmadım. Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı ve yurtsever bir hekim olarak, her dönemde kişi ve parti ayrımı gözetmeksizin sağlık alanındaki çalışmalara katkı koymaya hazır olduğumuzu söyleyerek, bu teklifi değerlendirmek için süre istedim. Bu sabah (dün) sivil toplumdaki misyonum nedeniyle bu teklifi kabul edemeyeceğimi belirterek, teşekkür ettim. Sağlık alanında ciddi reformlara ihtiyaç vardır. Reform çabalarına destek vermeye, gerekli adımlar atılmaması halinde ise sağlık sisteminin yeniden yapılanması için mücadele etmeye devam edeceğiz. Tüm toplumun ve Kıbrıs’ın geleceği, insanımızın hak ettiği sağlık hizmetini en yüksek standartlarda alabilmesi, doktorlarımız ve sağlık çalışanlarının görevlerini mutlu olacakları şartlarda yapması için Kıbrıs Türk Tabipler Birliği olarak yol gösterici olma misyonumuz sürecektir.”

Bu haber toplam 1868 defa okunmuştur