1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Sıvı madde araştırılacak
Sıvı madde araştırılacak

Sıvı madde araştırılacak

Polis, önceki gün 135 CC’lik uyuşturucu olduğuna inanılan sıvı madde ve yarım gram ağırlığında Methamphetamine türü uyuşturucu madde ele geçirdi.

A+A-

Didem MENTEŞ

Polis Genel Müdürlüğü’ne bağlı Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri tarafından 135 CC’lik uyuşturucu olduğuna inanılan sıvı madde ve yarım gram ağırlığında Methamphetamine türü uyuşturucu madde ele geçirildi. Kıbrıs’ın güneyinden önceki gün geçirildiği tespit edilen maddeyle ilgili olarak biri Kıbrıslı Türk, biri de Kıbrıslı Rum 2 kişi şüpheli olarak tutuklandı. ‘Methamphetamine türü uyuşturucu madde ithali ve tasarrufu’ suçlarıyla bağlantılı olarak tutuklanan Kıbrıslı Türk Ç.K. ve Kıbrıslı Rum P.P. dün mahkemeye çıkarılarak aleyhlerine 2’şer gün ek tutukluluk emri alındı.

“Uyuşturucu madde ithal ve tasarruf”

Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde nöbetçi Yargıç Rauf Kürşad huzurunda gerçekleşen tahkikat duruşmasında, İddia Makamında Başsavcılık adına Savcı İbrahim Ruso ve zanlıların avukatı mahkemede hazır bulundu. Savcı Ruso, meseleyle ilgili olarak Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Cemal Ramiz’i mahkemeye tanık olarak dinletti. Ramiz, mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili olguları aktardı. Ramiz, zanlıların  ‘uyuşturucu madde ithal ve tasarruf’ suçlarıyla bağlantılı olarak tutuklandığını açıkladı.

Kıbrıs’ın güneyinden önceki gün geçirildiği tespit edilen maddeyle ilgili olarak biri Kıbrıslı Türk, biri de Kıbrıslı Rum 2 kişi şüpheli olarak tutuklandı.

Polis: “Aracın içinde yarım gram uyuşturucu ve pipo bulundu”

Cemal Ramiz, 26 Ağustos 2017’de saat 10:30 raddelerinde güneyden kuzeye Kermiya’dan geçiş yapmak isteyen zanlı Ç.K. ve zanlı P.P.’nin içerisinde bulunduğu NU 978 plakalı araç içerisinde bir arama yapıldığını söyledi. Zanlılar huzurunda yapılan aramada arabanın ön yolcu koltuğu arasında yarım gram ağırlığında Methamphetamine türü uyuşturucu madde bulunarak emare alındığını belirten Ramiz, aynı maddenin bulunduğu yerde içerisinde uyuşturucu kalıntısı olduğuna inanılan cam şeklindeki pipo bulunarak emare alındığını ifade etti.

“135 CC uyuşturucu içeren sıvı madde”

Zanlı P.P.’nin üzerinde yapılan aramada ise renkli bir şişe içerisinde uyuşturucu madde olduğuna inanılan 15 CC’lik sıvı bir maddenin bulunarak emare alındığını aktaran  Polis memuru Ramiz, zanlıların suçüstü tutuklandığını kaydetti. Ramiz, aynı gün zanlı Ç.K.’nin ikametgahında bir arama yapıldığını, yapılan aramada zanlı Ç.K.’nin tasarrufunda uyuşturucu madde olduğuna inanılan 120 CC’lik sıvı maddenin bulunarak emare olarak alındığını aktardı. Her iki zanlının meseleyle ilgili olarak gönüllü ifade verip, suçlarını itiraf ettiğini söyleyen Ramiz, zanlıların söz konusu uyuşturucu maddeleri Kıbrıs’ın güneyinden kuzeyine ithal ettiklerini ve olay günü bir miktarını içtiklerinin tespit edildiğini vurguladı.

2 gün tutukluluk

Meseleyle ilgili soruşturmanın henüz yeni başladığını, alınması gereken ifadeler ve bulunması gereken emareler olduğunu söyleyen Ramiz, zanlıların soruşturma kapsamında 2’şer gün tutuklu kalmalarını talep etti. Zanlıların avukatı da polis memurunun yapmış olduğu talebe itiraz etmedi.

Bunun üzerine Yargıç Rauf Kürşad, huzurunda yapılan tüm beyanları değerlendirerek, zanlılar Ç.K. ve P.P.’nin tahkikatın salimen yürütülebilmesi gerekçesiyle 2’şer gün süreyle poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.

Bu haber toplam 1801 defa okunmuştur
Etiketler : ,