1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Şivan Perwer'den, yardım çağrısı
Şivan Perwerden,  yardım çağrısı

Şivan Perwer'den, yardım çağrısı

Şivan Perwer ve bir grup Kürt sanatçıdan oluşan heyet, Suriye'nin Kobani ilçesiyle (Ayn el Arap), Irak'ın Sincar bölgesinin terör örgütü IŞİD'in saldırılarından korunması için Birleşmiş Milletler'in (BM) devreye girmesini istedi.

A+A-

Iraklı Kürt sanatçılarla BM'nin Erbil'deki ofisi önüne bir araya gelen Perwer, yaptığı açıklamada, BM'nin, diğer milletler gibi Kürtlerin de örgütü olduğunu belirterek, "BM'nin, bizi de temsil etmesini istiyoruz. Onun için buraya geldik. Amacımız protesto değildir. Birleşmiş Milletler, savaş mağduru Kürtlere sahip çıkmalı ve Kürtlerin haklarını korumalıdır" dedi.

Perwer, AA muhabirine yaptığı açıklamada ise savaşların hiçbir zaman iyilik getirmediğini, her zaman kötülük ve yıkıma neden olduğunu belirterek, şöyle konuştu: "Bütün halkların barışa ve özgürlüğe ihtiyacı var. Ortadoğu'nun sahip olduğu zengin yer altı ve yer üstü kaynakları herkese yeter. Artık herkes, bu
savaşlara dur demelidir. Özellikle Kürt halkı her yerde, her zaman savaşla karşı karşıya. IŞİD, şu anda bütün dünyayı tedirgin eden bir beladır. Kürt halkı, cephede bu belaya karşı savaşıyor. Onun için herkes, Kürt halkına yardımcı olmalıdır." (AA)

Bu haber toplam 1160 defa okunmuştur