1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Sırbistan’da güç depolayacaklar
Sırbistan’da güç depolayacaklar

Sırbistan’da güç depolayacaklar

Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nin yeni ekibi YDÜ, hazırlıklarını 12 günlük Sırbistan kampı ile sürdürecek

A+A-

YENİDÜZEN Spor Servisi

Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde mücadele edecek olan Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Kadın Basketbol Takımı hazırlıklarına Sırbistan’da devam edecek. Sırbistan’ın batısında yer alan Dinar Alpleri bölgesinde Zlatibor kentinde 29 Ağustos’ta başlayacak olan kamp, 8 Eylül’de Başkent Belgrad’ta yapılacak olan sezonun ilk hazırlık maçıyla sona erecek. YDÜ daha sonra İstanbul’a gidecek ve iki hazırlık maçı daha yaparak adaya dönecek.

Yabancıların Eylül sonu gelmesi bekleniyor
Dün NEU RA25 Spor Salonu’nda gerçekleştirilen akşam antrenmanı öncesi YDÜ sporcuları ve teknik heyet basın mensupları ile bir araya geldi. Kadroya daha önce dahil edilen Melek Lucy Bouthors, Gizem Sezer, Tuğçe Murat ve Asena Yalçın’ın yanı sıra son olarak Canik Belediye Spor’dan Bahar Yapar kadroya dahil edilirken, bu oyuncular da dünkü antrenmanda yer aldılar. Hazırlıklarını bir süredir adada sürdüren YDÜ’nün yabancı oyuncuları Ana Dabovic, Kelsey Bone, Alyssa Thomas ve Tiffany Hayes’in ise WNBA’de takımlarının göstereceği performans doğrultusunda 28 Eylül tarihi gibi takıma dahil olması bekleniyor.

Durur: “Ciddi bir hazırlık dönemi bekliyor”
YDÜ Kadın Basketbol Takımı Koçu Alper Durur yaptığı açıklamada takımı ciddi bir hazırlık döneminin beklediğini belirtti. “Çok önemli basketbol takımlarının kamp yaptığı bir bölge olan Zlatibor’da kaliteli tesislerde çalışma imkanı bulmakla birlikte bizler için daha önemli olan oksijeni bol ve dağlık-yüksek bir bölge olan Zlatibor takımların kondisyon çalışmalarının çok verimli geçmesini sağlıyor” diye konuşan Durur “Biz de bu açıdan sezon öncesi kampı olarak Zlatibor’u tercih ettik. İşin fiziksel kısmıyla birlikte mental açıdan da oyuncular kamp döneminde bölgede konsantrasyonları bozacak hiçbir unsur olmadığı için sadece basketbola odaklanabilecekler” ifadelerini kullandı. Durur kampın ayrıca oyuncular ve teknik ekibin bütünüyle birbirini tanıma ve kenetlenme imkanı bulabileceği, sezon öncesi takım kimyasını oluşturma noktasında faydalı olacağı görüşünü belirtti.

Beşiktaş ve İTU ile maç
Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı Sırbistan’daki yapmayı planladığı 12 günlük kampın sona ermesinin ardından İstanbul’da Beşiktaş Kadın Basketbol Takımı ve İstanbul Üniversitesi ile iki hazırlık maçı yaparak, Kuzey Kıbrıs’a dönecek ve hazırlıklarına YDÜ kampüsünde devam edecek. 

Fikstür çekimi bugün
Öte yandan YDÜ’nün 2015 – 2016 fikstürü bugün belli olacak. Kadınlar Süper Ligi fikstürü, Türkiye Kupası ve Federasyon Kupası fikstürleri bugün İstanbul’da çekilecek. Abdi İpekçi Spor Salonu’nda saat 14.00’teki organizasyonda fikstür çekimleri yapılacak. Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi ve Federasyon Kupası kura çekimi ise saat 15.30’da gerçekleştirilecek.

Bu haber toplam 2255 defa okunmuştur