1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Sıra yabancıda
Sıra yabancıda

Sıra yabancıda

Yerli futbolcular için 2 Ocak’ta başlayan ara transfer dönemi dün tamamlandı

A+A-

YENİDÜZEN Spor Servisi

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) tarafından yerli ve yabancı futbolcular için 2 Ocak tarihinde başlayan ara transfer döneminde yerli futbolcu transferi dün tamamlandı. Takımlar kadrolarına yapmak istedikleri takviyeleri 20 günlük süre boyunca gerçekleştirdiler. Devam eden yabancı futbolcu transferi 11 Şubat Çarşamba günü notkalanacak.

Çetinkaya’da Zeki gitti, yeniler geldi
Süper Lig ekiplerinden Çetinkaya daha önce anlaşmaya vardığı futbolculara dün imza attırdı. Sarı kırmızılı ekip Lapta’dan Cevdet Çağer, Lefke’den Cahit Solkanat, Metehan’dan Ahmet Gençosman, Değirmenlik’ten Talat Dağer, Vadili’den Hakan Karacaoğlu ve Cihangir’den Osman Şah’ı kadrosuna dahil etti. Çetinkaya’da ayrıca kaleci Zeki Çetinkol sezon sonuna kadar Türk Ocağı’na kiralandı.

Serdarlı Kanat ve Küçükoğlu’nu aldı
Bir diğer Süper Lig ekibi Serdarlı, ara transfer döneminde iki takviye yaptı. Kırmızı beyazlı ekip Türk Ocağı’ndan savunma oyuncusu Mehmet Kanat ve Cihangir’den Ali Küçükoğlu’nu transfer etti.

Lapta’ya 2 yerli 1 yabancı
Süper Lig’in Girne ekiplerinden Lapta, ara transfer döneminde iki yerli oyuncuya yeni lisans çıkarırken bir Bulgar forveti takımına dahil etti. Lapta Uğur Şahin ve Erdal Sakaoğlu’na yeni lisans çıkardı. İlk devrede Lapta forması giyen Rumen Aleksandrov’un ayrılması sonrası bu oyuncunun yerine forvet oyuncusu Georgi Emilov Stanchev kadroya dahil edildi.

Mormenekşe Bayır’ı aldı Güder’i verdi
Süper Lig’in doğu bölgesi ekiplerinden Mormenekşe Geçitkale’den Ali Bayır’ı renklerine bağladı. Buna karşılık Mormenekşe kadrosunda yer alan Kaan Güder’i Mağusa Türk Gücü takımına verdi.

En çok transfer GG’den
Ara transferin en hareketli takımlarından bir tanesi Birinci Lig ekibi Gençlik Gücü oldu. Yeşil beyazlı ekip transferin son gününde Göçmenköy’den Cem Dağoğlu, Türk Ocağı’ndan Hüseyin Haşimoğlu, Lapta’dan Ferhat Oğlak ve Hasan Sadrazam, Doğan Türk Birliği’nden Onurcan Kanburlar ve Baf Ülkü Yurdu’ndan Cenkay Yarışan’ı kadrosuna dahil etti.

G.Birliği’nden 3 transfer
Bir diğer Süper Lig ekibi Gençler Birliği, kadrosuna üç takviye yaptı. Mehmetçik’ten Tacettin Köse, İbrahim Köse ve Murat Abuzet’e dün kulüp binasında imza attırıldı.

Bu haber toplam 1795 defa okunmuştur