1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Sinirlioğlu ilk yurtdışı ziyaretini ülkemize yapıyor
Sinirlioğlu ilk yurtdışı ziyaretini ülkemize yapıyor

Sinirlioğlu ilk yurtdışı ziyaretini ülkemize yapıyor

Türkiye Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, yarın ülkemize geliyor.

A+A-

Uzun yıllar bakanlık müsteşarlığı yapan, geçtiğimiz hafta seçim hükümetinin kurulmasıyla Dışişleri Bakanı olarak kabinede yer alan Sinirlioğlu, geleneklere uygun olarak ilk yurtdışı ziyaretini yarın ülkemize yapacak.
Enformasyon Dairesi’nden yapılan açıklamaya göre, Sinirlioğlu yarın saat 18.00’de özel uçakla gelecek.

Konuk bakan, Pazartesi günü saat 10.30’da Kıbrıs Türk Halkı’nın Varoluş ve Özgürlük Mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçük'ün Kabri’ni, saat 10.45’te 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın Kabri’ni, saat 11.15’te Boğaz Şehitliği’ni ve saat 11.40’ta Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı’nı ziyaret edecek, ardından saat 12.30’da Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı tarafından kabul edilecek.

Akıncı-Sinirlioğlu görüşmesinin ardından heyetler arası çalışma yemeğine geçilecek ve saat 14.30’da Akıncı ile Sinirlioğlu ortak basın toplantısı düzenleyecek.
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber tarafından saat 15.00’de, ardından Başbakanı Ömer Kalyoncu tarafından saat 15.30’da kabul edilecek olan Türkiye Dışişleri Bakanı Sinirlioğlu, Dışişleri Bakanı Emine Çolak ile saat 16.00’da görüşecek. Sinirlioğlu temaslarını tamamlamasının ardından saat 17.00’de adadan ayrılacak.

TAK

Bu haber toplam 1277 defa okunmuştur