1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. “SINIRDAKİ ÖKÜZ”ün ilk gösterimi Lefkoşa'da
“SINIRDAKİ ÖKÜZ”ün ilk gösterimi Lefkoşada

“SINIRDAKİ ÖKÜZ”ün ilk gösterimi Lefkoşa'da

Lefkeli Yavaş Tiyatro, “SINIRDAKİ ÖKÜZ” oyununun ilk gösterimini, 26 Nisan Pazar günü saat 20.30’da Lefkoşa Arabahmet Kültür ve Sanat Evi’nde yapacak.

A+A-

Lefkeli Yavaş Tiyatro, “SINIRDAKİ ÖKÜZ” oyununun ilk gösterimini, 26 Nisan Pazar günü saat 20.30’da Lefkoşa Arabahmet Kültür ve Sanat Evi’nde yapacak.

Topluluk, oyun yazarı Muzaffer İzgü’nün ön oyunlarla desteklenerek uyarlanan tek perdelik oyunuyla; sınırlara, silahlanmalara ve savaş çığırtkanlıklarına karşı çıkıyor, “vicdani ret hakkı”nı savunuyor.

“Dünyaya bir daha gelecek olsam, dünyadaki bütün silahları, tankları tüfekleri eritip; saz, cümbüş ve zurna yapardım.” diye haykıran sanatçı Aram Tigran ile aynı barışçıl duruşu paylaşıyor.

Geçtiğimiz yıl, “GODOT’YU BEKLERKEN” isimli Beckett uyarlamasıyla yaptığı ezber bozan eylemsel sahnelemelerle tanınan Lefkeli topluluk, giderek artan sayıda sanatsever ve sanatçının gönüllü katkılarıyla gelişen imece bilinciyle üretiyor ve paylaşıyor. Mücadeleci tiyatro sanatçısı Augusto Boal’in deyişiyle, “...kanıksatılarak görünmez kılınmış her saldırıya karşı, tiyatro yaparak günlük yaşantımızın sahnesini aydınlatmak..." amacıyla; neo-liberal saldırının yalan imparatorluğuna karşı mücadelede, gerçekçi tiyatro anlayışıyla saf tutuyor.

“SINIRDAKİ ÖKÜZ”, Lefkoşa Arabahmet gösteriminin ardından; 8 Mayıs'ta Lefke “Atatürk Kültür Merkezi”, 15 Mayıs'ta Mağusa "Cyprus Hand-Made Center Gösteri Salonu, Suriçi” ve 22 Mayıs'ta Girne “Kültür Merkezi”nde sahnelenmeye devam edecek.

Oyunlara bilet ayırtmak için,  0533 877 1648 (Lefkoşa – Lefke - Girne)  0533 865 0075 (Mağusa)
Lefkeli Yavaş Tiyatro topluluğuna katılmak için: https://www.facebook.com/groups/slowtheatremovementcyprus
i.isilsoy@hotmail.com

Bu haber toplam 2217 defa okunmuştur