1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Sinir krizi geçirdi!
Sinir krizi geçirdi!

Sinir krizi geçirdi!

Uyuşturucu bağımlısı olduğu ileri sürülen zanlı Ş.S dün çıkarıldığı Mahkeme tarafından cezaevine gönderilince isyan etti, “cezaevi daha kötü durumdadır” diyerek sinir krizleri geçirdi.

A+A-

Didem MENTEŞ

Gönyeli’de geçtiğimiz hafta sonu uyuşturucunun etkisiyle baygınlık geçirerek annesi tarafından bulunduğu iddia edilen zanlı Ş.S dün Mahkeme tarafından cezaevine gönderildi. Polisin geçtiğimiz gün zanlının evinde yaptığı aramada 879 miligram ağırlığında Sentetik Cannabionid türü uyuşturucu madde ele geçirildiği ileri sürüldü. Zanlı Ş.S dün yeniden mahkeme huzuruna çıkarılarak davaları görüşülünceye kadar 25 günü aşmayan bir süre Merkezi Cezaevi’ne gönderildi. Cezaevine gitmek istemeyen ve Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne gitmeyi talep etti. Mahkeme ise daha önce benzeri sabıkası bulunan ve şartlı tahliyeden yararlanan zanlının, cezaevine gönderilmesine ve orada kaldığı sür içerisinde tedavi olması yönünde direktif verdi. Zanlı ise karar sonrası mahkeme avlusunda sinir krizleri geçirdi.

Tahkikat tamamlandı
“Uyuşturucu madde tasarrufu” suçuyla ilgili olarak zanlı Ş.S dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Ceza Davaları Yargıcı Meltem Dündar, huzurunda görüşülen teminat duruşmasında, Başsavcılık adına İddia Makamı’nda Savcı Yardımcısı İbrahim Ruso ve zanlı Ş.S şahsen hazır bulundu. Savcı Ruso, meseleyle ilgili olarak tahkikat memuru Mehmet Sevinç’i mahkemeye tanık olarak dinletti. Mehmet Sevinç, yeminli şahadet vererek, olayla ilgili olguları aktardı. Sevinç, zanlının evinde 879 miligram ağırlığında Sentetik Cannabionid türü uyuşturucu madde bulunduğunu belirterek, meseleyle ilgili tahkikatın tamamlandığını dolayısıyla zanlının uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Zanlı: “Cezaevine gitmek istemiyorum”
Savcı İbrahim Ruso da zanlının daha öncede benzeri suçlardan dolayı hüküm giydiğini belirterek, Şubat 2014’de ise yine aynı suçtan şartlı tahliyeden yararlandığını açıkladı.
Yargıç, polis memurunun talebi üzerine zanlı Ş.S’ye söz hakkı verdi. Zanlı ise cezaevine gitmek istemediğini, belirterek Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde tedavi olmak istediğini beyan etti. Zanlı: “Cezaevine gidemem. Cezaevi daha kötü durumdadır. Orada her şey elimizin altındadır, uyuşturucu daha kolay bulunur. Ben tedavi olmak istiyorum beni hastaneye gönderin” dedi.

Sinir krizi geçirdi
Yargıç Meltem Dündar, huzurunda yapılan beyanları değerlendirerek, zanlının davaları görüşülünceye kadar 25 günü aşmayan bir süre Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesini ve revirde kalmasına emir verdi. Zanlının talebi üzerine Dündar, zanlının koğuşta kalarak, tedavi görmesine direktif verdi. Karar sonrasında ise öfkeyle mahkemeden çıkan zanlı, mahkeme avlusunda isyan ederek, kendisini yere attı. Polisin müdahalesiyle Mahkeme avlusundan götürülmeye çalışan zanlı, “kendimi öldüreceğim” diyerek bağırdı.

Bu haber toplam 1555 defa okunmuştur