1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. "Sınav tekrarlansın"
Sınav tekrarlansın

"Sınav tekrarlansın"

Özkardaş, “III. Derece Gelir ve Vergi Memurluğu” sınavının en erken zamanda yeniden yapılmasını istedi.

A+A-

Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen) Genel Başkanı Mehmet Özkardaş, “III. Derece Gelir ve Vergi Memurluğu” sınavının en erken zamanda yeniden yapılmasını istedi.

Yazılı bir açıklama yapan Özkardaş, 16 münhal kadro ilan edilmesine rağmen sınavda sadece 4 adayın 60 ve üzeri puan alarak sözlü sınava katılma hakkı elde ettiğini belirterek, 17 yasadan soru sorulmasını eleştirdi.

Gelir ve Vergi Dairesi Müdürlüğü’nün bu sınavla ilgili olarak, Kamu Hizmeti Komisyonu'na toplam 17 yasadan sorular sorulmasını istediğini belirten Özkardaş, şu ifadeleri kullandı:

“Düşünebiliyor musunuz; bu sınava yüzlerce üniversite mezunu gencimiz katılıyor ve kendilerine toplamda vergi ile ilgili 17 yasadan sorular soruluyor. Bu 17 yasanın tümünü ezberlemek mümkün müdür? Ya da bu yasaların tümünü Vergi Dairesi’ndeki üst düzey yöneticileri kendileri kitap açmadan yanıtlayabilirler mi acaba? Kamuya memur alınacağında elbette sınav olmalıdır. Ancak kimse geçmesin mantığıyla değil…”

Özkardaş, ülkedeki vergi memuru eksikliği de dikkate alınarak, vergi memuru kadrosu için ivedi yetki alınarak en erken zamanda yeniden sınav yapılmasını ve dışarıdan gireceklerin sayısı 12'yi bulana kadar olacak şeklinde münhal mevkilerin doldurulmasını istedi.

Özkardaş, “Ancak bu kez, abartılı bir şekilde toplamda 17 yasadan değil, gerekli olan sayıda yasadan soru sorulmalıdır” ifadelerini kullandı.

(tak)

Bu haber toplam 1195 defa okunmuştur