1. HABERLER

  2. SEKTÖR

  3. Sınav protokolü imzalandı
Sınav protokolü imzalandı

Sınav protokolü imzalandı

Uluslararası Final Üniversitesi Rektörlüğü ile Kamu Hizmeti Komisyonu Başkanlığı arasında KHK’nun düzenleyeceği sınavlar için soru tedarikine yönelik protokol imzalandı

A+A-

Uluslararası Final Üniversitesi Rektörlüğü ile Kamu Hizmeti Komisyonu Başkanlığı arasında Kamu Hizmeti Komisyonu Başkanlığı arasında protokol imzalandı. Kamu Hizmeti Komisyonu’nun düzenleyeceği sınavlar için soru tedarikine yönelik olarak hazırlanan protokol, UFÜ Kampusu’nde Kamu Hizmeti Komisyonu Başkanı Kamil Kayral ve UFÜ Rektörü Prof. Dr. Abdullah Y. Öztoprak tarafından imzalandı. İmza töreninde KHK Genel Sekreteri Metin Gültekin de hazır bulundu. İmza töreninde konuşan Rektör Öztoprak, üniversite olarak kamuya hizmet etmenin görevleri olduğunu belirterek, KHK’nun güvenli bir kurum olarak faaliyetlerini sürdürmesinin de kendileri için önemli olduğunu belirtti. Öztoprak, Kamu Hizmeti Komisyonuna gereken katkıyı vermeye ve her türlü işbirliğine hazır olduklarını kaydetti. KHK Başkanı Kayral da imza töreninde yaptığı konuşmada, UFÜ ile gerçekleştirdikleri protokol gereğince, komisyon tarafından düzenlenecek sınavlar için üniversiteden soru talep edeceklerini ifade ederek, üniversite yetkililerine işbirliğinden dolayı teşekkür etti.

 

KAYRAL, UFÜ İLE YAPILAN PROTOKOLDEN DUYDUĞU MEMNUNİYETİ DİLE GETİRDİ

Kamu Hizmeti Komisyonu Başkanı Kamil Kayral, işbirliği protokolünün imzalanmasın sırasında yaptığı konuşmada, komisyon olarak görevleri çerçevesinde hazırladıkları sınavların en güvenilir şekilde gerçekleştirilmesi konusunda hassasiyet gösterdiklerini belirtti. Bu nedenle geliştirdikleri bir sistemle güvenli bir bölge oluşturularak sınav sorularının burada hazırlanıp korunmasını sağladıklarını kaydederek, soru talebinde bulundukları üniversiteleri de bu şekilde koruduklarını belirtti. Kayral, Öğretmenler Yasası, Kamu Sağlık Çalışanları Yasası ve Kamu Görevlileri Yasası çerçevesinde gerçekleştirilen atama, asalet, nakil, terfi ve disiplin konularında üstlendikleri görevleri yerine getirirken, ülkemizin üniversitelerinden de zaman zaman soru talebinde bulunduklarını belirterek, bundan böyle Uluslararası Final Üniversitesi’nin de akademik birikiminden yararlanma fırsatı bulmalarından duyduğu mutluluğu dile getirdi.

 

ÖZTOPRAK: KAMUYA HİZMET GÖREVİMİZDİR

Uluslararası Final Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdullah Y. Öztoprak da yaptığı konuşmada, üniversite olarak gerçekleştirdikleri eğitim – öğretim faaliyetleri yanında, ülkeye hizmet için gerekeni yapmaya her zaman hazır olduklarını belirtti. Öztoprak, bu çerçevede Kamu Hizmeti Komisyonu’nun üniversiteden talep edeceği alanlarda soruların hazırlanması için akademik kadroları ve soru bankalarıyla her zaman yanlarında olacaklarını vurguladı.

 

 

 

Bu haber toplam 2659 defa okunmuştur