1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Şimdilik cezaevine gittiler
Şimdilik cezaevine gittiler

Şimdilik cezaevine gittiler

“Flamingo” isimli yük gemisinin kaptanı zanlı Mohammad Tabouch ile “Sirena” isimli yük gemisinin kaptanı zanlı Mustafa Zefitawi, almış oldukları tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

A+A-

 


Limanlara giriş çıkış belgelerini sahteleyerek Mağusa Liman Başkanlığına verip tedavüle süren “Flamingo” isimli yük gemisinin kaptanı zanlı Mohammad Tabouch ile “Sirena” isimli yük gemisinin kaptanı zanlı Mustafa Zefitawi, almış oldukları tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. “Sahte belge düzenleme”, “Sahtelenmiş belgeyi tedavüle sürme” ve “Sahtekarlıkla kayıt temin etme” suçlarından dolayı mahkeme huzuruna çıkarılan zanlı Tabouch ile Zefitawi, tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlandı. Ancak her 2 zanlı da şimdilik teminat şartlarını yerine getiremediği için merkezi cezaevine gönderildi.

Tahkikat tamamlandı…
Olayın tahkikat memuru Polis Çavuşu İbrahim Kont, zanlı Mohammad Tabouch’un kaptanlığını yaptığı “Flamingo” isimli yük gemisi ile 27 Şubat tarihinde, zanlı Mustafa Zefitawi’nin ise kaptanlığını yaptığı “Sirena” isimli yük gemisi ile 12 Şubat tarihinde  Mağusa Limanı’na  girişte, Suriye’nin Tartus Limanına gitmedikleri halde Tartus Limanının yetkililerinin doldurma yetkisi olan giriş çıkış belgelerini doldurarak sahtelediklerini ve Mağusa Liman Başkanlığına vererek tedavüle sürdüklerini açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirten Kont, zanlıların uygun bir teminata bağlanarak serbest bırakılmasını talep etti.

100’er bin TL nakdi teminat…
Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hasan Dağlı, zanlı Mohammad Tabouch ile Mustafa Zefitawi’nin pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışının men edilmesine, 100’er bin TL nakdi teminat ödemelerine, 1’er KKTC vatandaşının 50’şer bin TL şahsi kefalet senedi imza etmelerine ve haftada 1 gün en yakın polis karakoluna giderek ispatı vücutta bulunmalarına emir verdi. Her 2 zanlı da konu teminat şartlarını şimdilik yerine getiremediği için hükümsüz tutuklu olarak merkezi cezaevine gönderildi. (Gamze BAYKUR)

Bu haber toplam 2704 defa okunmuştur