1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Şimdi sıra Hollanda’da
Şimdi sıra Hollanda’da

Şimdi sıra Hollanda’da

Kuzey Kıbrıs Turkcell Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Hollanda’da düzenlenecek Euro Challange Cup organizasyonuna katılmaya hak kazandı.

A+A-

YENİDÜZEN Spor Servisi

Fransa’da 13-14 mart tarihleri arasında düzenlenen Euroleague 2 grup eleme maçlarına başarılı bir sonuca imza atarak üçüncü olan Kuzey Kıbrıs Turkcell Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı (KKTCELL) 22-24 Nisan tarihleri arasında Hollanda’da düzenlenecek Euro Challange Cup organizasyonuna katılmaya hak kazandı. KKTCELL elde edilen bu başarıyı dün Golden Tulip Otel’de düzenlenen basın toplantısı ile paylaştı. KKTCELL’in Hollanda’daki hedefi kupalarla ülkeye dönmek.

Düzenlenen basın toplantısına Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca, Genel Müdür Yardımcısı Ayhan Barış, Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Sedat Hacımehmet, Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği Başkanı Ogün Genç Kaçmaz, KKTCELL teknik heyeti ve sporcuları katıldı.

Hacımehmet: “Bize duygusal olarak bakmayın”

Toplantıda ilk sözü Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Sedat Hacımehmet aldı. Sözlerine “Biz bir aileyiz” diyerek başlayan Hacımehmet göreve geldiklerinde bir takım hedefleri olduğunu ve bu hedefleri destekçileri KKTCELL ile paylaştıklarını aktardı. Fransa’da elde edilen başarıdan sonra hak ettikleri değeri göremediklerini, ülkeye gelince bir burukluk yaşadıklarını söyleyen Hacımehmet “Çok göklere çıkarılmak istemiyoruz ama buraya dönünce bir ilgi, teşekkür bekledik. Hep ambargolar diyrouz ama ambargoları yıkanlar bir kenarda duruyor” diye konuştu. 24-26 Nisan tarihleri arasında Hollanda’da mücadele edeceklerini belirten Hacımehmet “Buradan bir çağrı yapmak istiyorum. Bu takıma sahip çıkılmalıdır. Bize duygusal olarak bakmayın. Bize milli takım olarak bakın” açıklamasını yaptı.

Karaatmaca: “İsmimizi vermekten gurur duyuyoruz”

Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca yaptığı konuşmada bu yıl yola Engelliler Farkındalık Yılı olarak çıktıklarını, düzenlenen toplantının bir nevi Fransa’da elde edilen başarının kutlama toplantısı olduğunu söyledi. Takımlarına her fırsatta isimlerini vermekten dolayı gurur duyduklarını aktaran Karaatmaca kendilerini bu takımın ayrılmaz bir parçası olarak gördüklerini söyledi. Şimdi sıranın Hollanda’da düzenlenecek olan finallerde olduğunu ve oradan kupa ile dönmeyi düşündüklerini dile getiren Karaatmaca sözlerini “Destek varsa engel yok” sloganı ile tamamlayarak takıma başarılar diledi.

Kaçmaz: “Takım ve federasyon önemli bir misyon üstleniyor”

KTSYD Başkanı Ogün Genç Kaçmaz sözlerine KKTCELL’e bundan sonrası için başarıların devamını dileyerek başladı. Takımın çok önemli bir misyon üstlendiğini, Sedat Hacımehmet’in serzenişlerine katıldığını belirten Kaçmaz “Algının duygusal olarak değil sportif ve profesyonel olarak değişmesi gerek. Günü birlik spor politikaları doğru bir zeminde çalışmıyor. Önemli bir misyon üstlenen kulüp ve federasyona daha çok değer verilmelidir” açıklamasını yaptı.

Serbülent: “Hollanda’dan kupalarla döneceğiz”

KKTCELL antrenörü Hasan Serbülent basın toplantısında yaptığı konuşmada sahada mücadele eden ve destek veren sponsorlarına teşekkür etti. Türkiye’deki tüm takımların günde 2-4 saat antrenman yaptığını, buna karşılık haftada 4 saat antrenman yapabilen oyuncularını kutladığını söyleyen Serbülent, küçük bir adadan uluslararası alanda milli oyuncular çıkarmalarının önemine değindi. Serbülent biraz daha destekle daha iyi yerlere gelebileceklerini söylerken, Hollanda’dan kupalarla döneceklerini sözlerine ekledi.
Takım kaptanı Emrullah Koyuncu yaptığı konuşmada yönetimlerinin kendileri için çabaladığını ve Turkcell’in kendileri için olmazsa olmaz olduğunu belirtti. Sponsorlarının kendilerini her fırsatta onore ettiğini aktaran Koyuncu katkı koyan herkese teşekkür etti.

Bu haber toplam 1159 defa okunmuştur