1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Semavi Aşık:"Biz tam uyurken deprem oldu"
Semavi Aşık:"Biz tam uyurken deprem oldu"

Semavi Aşık:"Biz tam uyurken deprem oldu"

Ege Denizi'nde 6,3 büyüklüğünde deprem…  2 kişi hayatını kaybetti… Kıbrıslı Türk, eski LTB Meclis Üyesi Semavi Aşık ve ailesi de depremi yaşadı…

A+A-

 

Türkiye’nin Muğla ili açıklarında, Ege Denizi’nde 6,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yunanistan'ın Kos adasında biri Türk iki kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı.

Aşık: “Deprem bayağı uzun sürdü, bir zarar görmedik”

Kuşadası’nda tatilde bulunan Kıbrıslı Türk Semavi Aşık, 6,8 şiddetindeki depremin Kuşadası’nda da hissedildiğin, depremin oldukça uzun sürdüğünü, can ve mal kaybı olmadığını söyledi.

KANAL SİM’de Postası programına bağlanan Aşık, şunları anlattı: “Eşim ve torunumla Kuşadası’nda tatildeyiz. Biz tam uyurken deprem oldu. Çok şiddetliydi ve uyandık. Ben çocuğun yatağı salladığını zannettim ama avizenin sallandığını gördüm. Bu arada eşim ‘Semavi’ diye seslendi. Merak etme, sakin ol dedim. Fakat bayağı uzun sürdü. Geçti geçiyor gibiydi ama bayağı uzun sürdü. Çok şükür herhangi bir zarar görmedik. Artçı diğer depremleri de geceleyin hissettik ama esas ana deprem gibi uzun ve şiddetli değillerdi. Arkadaşımızın evinde de çıkmadık. Herhangi bir yıkıntı, çatlama falan da olmadı. Bizim olduğumuz bölgede can ve mal kaybı yok. Tabii burada olduğumuzu bilen arkadaşlarımız gerek telefonla gerekse facebook üzerinden durumumuzu sordular, sağ olsunlar. Bizler çok iyiyiz. Biz de iki ölünün olduğunu duyduk ama sizden aldığımız haberlerde birinin Türk olduğunu öğrendik. Yapacak bir şey yok. Allah ailelerine sabır versin. Deprem kötü bir şey ve insanlar doğal olarak panikliyor.

Bu haber toplam 3599 defa okunmuştur
Etiketler :