1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. ‘Silahlı Soygun’ zanlıları TEMİNATLA SERBEST!
‘Silahlı Soygun’ zanlıları TEMİNATLA SERBEST!

‘Silahlı Soygun’ zanlıları TEMİNATLA SERBEST!

Polis, ‘Silahlı soygun’, ‘Şiddet tehdidi’, ‘Kanunsuz ateşli silah taşıma ve tasarruf’, ‘Kanunsuz patlayıcı madde taşıma ve tasarruf’, ‘Çalmak kastıyla mal talebi’, ‘Ciddi darp’ ve ‘Korkutmak amacıyla silah taşıma’ suçlarıyla bağlantılı olarak tutuklanan z

A+A-

Didem MENTEŞ

Lefke’de 12 Ağustos’da meydana gelen ve 15 gün sonra polise intikal eden ‘silahlı soygun’ meselesiyle ilgili olarak tutuklu bulunan zanlılar teminat şartlarıyla serbest bırakıldı.

Hasan Hüseyin Dokmacı isimli şahısın 40 bin Dolar borcunu, ödemediği gerekçesiyle, Dokmacı’nın kuzeni olan Esat Gülnaz’ı silah zoruyla kaçırarak eniştesinin borcuna karşılık kullanımındaki LZ 888 plakalı cip aracı ve LT 742 plakalı diğer bir aracı zorla aldıkları iddia edilen zanlılar şahıslar Y.O., A.O., Ö.O ve H.Ö. dün yeniden Güzelyurt Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Ceza Davaları Yargıcı Rauf Kürşad, huzurunda görüşülen davada, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına Savcı İlhan Damdelen ve zanlıların savunma avukatı mahkemede hazır bulundu. Savcı Damdelen, meseleyle ilgili olarak Güzelyurt Polis Müdürlüğü’ne bağlı Lefke Karakolu’nda görevli Müfettiş Muavini Umut Demirbilek’i mahkemeye tanık olarak dinletti. Demirbilek, mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili olguları aktardı.

Kaçırarak darp etmişlerdi

Demirbilek, 12 Ağustos 2015 tarihinde saat 12:30’da LAÜ üzerinde, Mağusa’da sakin zanlılar Y.O., A.O., Ö.O ve H.Ö.’nün Esat Gülnaz’ın kullanımında bulunan LZ 888 plakalı araca zorla binerek Bademliköy tarafında yeri tespit edilemeyen bir yere gittiklerini söyledi. Polis, zanlılar H.Ö, A.O ve Ö.O’nun, Esat Gülnaz’ın eniştesi olan Hasan Hüseyin Dokamacı’nın  kendilerine 40 bin Dolar borcu olduğunu, borcuna karşılık LT 742 plakalı aracı ve Gülnaz’ın kullanımındaki LZ 888 plakalı aracı kendilerine teslim etmelerini istediklerini aktardı. Müfettiş Muavini, zanlıların tabanca ve şarjörleri Gülnaz’a göstererek “Sen bizim dediğimizi yap! Enişteni koruma, arabaları ver! Sen öğrencisin. Ya bu arabaları verin ya da her şey kötü olacak! Polise gitme” tehdidinde bulunarak, ciddi şekilde darp ettiklerini dile getirdi. Zanlılar A.O., Ö.O. ve H.Ö.’nün Gülnaz’ı darp ettikten sonra Land Rover marka aracı alarak olay yerinden kaçtıklarını aktaran Müfettiş Muavini Demirbilek, Esat Gülnaz’ın korktuğu için polise şikayette bulunmadığını, ancak olayın daha sonra Polis Genel Müdürlüğü’ne bildirilmesi üzerine gün yüzüne çıktığını kaydetti.

Teminatla serbest

Demirbilek, ‘Silahlı soygun’, ‘Şiddet tehdidi’, ‘Kanunsuz ateşli silah taşıma ve tasarruf’, ‘Kanunsuz patlayıcı madde taşıma ve tasarruf’, ‘Çalmak kastıyla mal talebi’, ‘Ciddi darp’ ve ‘Korkutmak amacıyla silah taşıma’ suçlarıyla bağlantılı olarak tutuklanan zanlılar hakkında başlatılan soruşturmanın tamamlandığını dolayısıyla zanlıların uygun bir teminata bağlanmalarını talep etti.

Yargıç Rauf Kürşad ise huzurunda yapılan beyanları değerlendirerek, zanlıların yurt dışına çıkışlarını men ettiğini söyledi. Ayrıca tüm zanlıların seyahat ve pasaport belgelerini polise teslim etmelerine, 50 bin TL’lik kefalet senedi imzalamaların direktif veren Kürşad, 4 zanlının da haftada 2 gün en yakın polis karakoluna giderek ispat-ı vücut etmeleri şartıyla  teminatla serbest kalmalarına emir verdi.

Bu haber toplam 1509 defa okunmuştur