1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Silahı kim çaldı?
Silahı kim çaldı?

Silahı kim çaldı?

Birlikte yemek yedikleri M.D’nin silahını çaldıkları gerekçesi ile tutuklanan zanlılar C.Ç ve H.I dün Lefkoşa’da mahkeme huzuruna çıkarıldılar.

A+A-

Birlikte yemek yedikleri M.D’nin silahını çaldıkları gerekçesi ile tutuklanan zanlılar C.Ç ve H.I dün Lefkoşa’da mahkeme huzuruna çıkarıldılar.

Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren Lapta Polis Karakolu’nda görevli polis memuru Mustafa Güneş, zanlıların Kanunsuz ateşli silah tasarrufu”, “Kanunsuz patlayıcı madde tasarrufu” ve “Sirkat” suçlarından tutuklandığını anlattı. Polis memuru Mustafa Güneş, M.D.’nin önceki gün Lapta Polis Karakolu’na gelerek ‘Taurus’ marka TNH 07066 seri numaralı 9 mm Brezilya yapısı ruhsatlı silahının ve içindeki 10 adet canlı merminin arabasından çalındığını söyledi. M.D.’nin ifadesinde, zanlı C.Ç, H.I ve M.Ç ile birlikte Lapta’da bir oto elektrik dükkânında gece geç saatlere kadar yemek yediklerini ifade eden Güneş, zanlılar ve aranan M.Ç şikâyetçinin aracı ile markete gittiklerini kaydetti. Şikâyetçinin silahının kaybolduğunu fark etmesi üzerine polisten yardım istediğini kaydeden Güneş, tutuklanan zanlıların suçlamaları kabul etmediğini belirtti. Güneş, zanlı konumunda olan M.Ç yapılan araştırmada olayın ertesi günü Girne Turizm Limanı’ndan çıkış yaptığını tüm aramalara rağmen silahın henüz bulunmadığını ifade etti. Soruşturmanın devam ettiğini kaydeden polis, 3 gün tutukluluk talebinde bulundu.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Gülay Süleymanoğlu, soruşturmanın devam ettiğine dikkati çekerek zanlıların 3 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Bu haber toplam 1618 defa okunmuştur
Etiketler : , ,