1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Silah zoruyla voyvodalık!
Silah zoruyla voyvodalık!

Silah zoruyla voyvodalık!

Şimdi de Lefke bölgesinde silahlı soygun … 4 kişi alacaklı oldukları iddiasıyla silah zoruyla iki otomobil çaldı, bir üniversite öğrencisini tehdit ederek, darp etti…

A+A-

Didem MENTEŞ

Ülkedeki voyvodalık dinmek bilmiyor, masum insanlar silah zoruyla korkutularak soygun yapılıyor… Mafya olaylarının farklı boyutlarıyla kendini gösterdiği ülkemizde son olarak 12 Ağustos 2015’de Lefke bölgesinde yaşanan ’silahlı soygun’ pes dedirtti. Hasan Hüseyin Dökmez isimli şahısın 40 bin Dolar borcunu, ödemediği gerekçesiyle 4 kişi, Hasan Dökmez’in kuzeni olan Esat Gülnaz’ı silah zoruyla kaçırdı. Eniştesinin borcuna karşılık kullanımındaki LZ 888 plakalı cip aracı ve LT 742 plakalı diğer bir aracı zorla alarak, Gülnaz darp edildi. Lefke Avrupa Üniversites’nde öğrenci olan Esat Gülnaz’ı kaçıran şahıslar, polise gitmemesi konusunda tehdit ederek, araçları kaçırdı. Esat Gülnaz, yaşadığı korku nedeniyle polise gitmezken, konu Polis Genel Müdürlüğü’ne intikal etmesi üzerine ortaya çıktı. Polisin Esat Gülnaz’a ulaşması ve ifade alması üzerine şüpheli şahıslar Y.O., A.O., Ö.O ve H.Ö. 15 gün sonra tutuklanarak mahkemeye çıkarıldı.

Zanlılar mahkemeye çıkarıldı
Aralarında azmettirici olduğu iddia edilen Y.O. ve diğer üç zanlı dün sabah Güzelyurt Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Ceza Davaları Yargıcı Rauf Kürşad, huzurunda görüşülen davada, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına Savcı İlhan Damdelen ve zanlıların savunma avukatı mahkemede hazır bulundu. Savcı Damdelen, meseleyle ilgili olarak Güzelyurt Polis Müdürlüğü’ne bağlı Lefke Karakolu’nda görevli Müfettiş Muavini Umut Demirbilek’i mahkemeye tanık olarak dinletti. Demirbilek, mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili olguları aktardı.

“Ya bu arabaları verin ya da her şey kötü olacak”
Demirbilek, 12 Ağustos 2015 tarihinde saat 12:30’da LAÜ üzerinde, Mağusa’da sakin zanlılar Y.O., A.O., Ö.O ve H.Ö.’nün Esat Gülnaz’ın kullanımında bulunan LZ 888 plakalı araca zorla binerek Bademliköy tarafında yeri tespit edilemeyen bir yere gittiklerini söyledi. Polis, zanlılar H.Ö, A.O ve Ö.O’nun, Esat Gülnaz’ın eniştesi olan Hasan Hüseyin Dökmez’in kendilerine 40 bin Dolar borcu olduğunu, borcuna karşılık LT 742 plakalı aracı ve Gülnaz’ın kullanımındaki LZ 888 plakalı aracı kendilerine teslim etmelerini istediklerini aktardı. Müfettiş Muavini, zanlıların tabanca ve şarjörleri Gülnaz’a göstererek “Sen bizim dediğimizi yap! Enişteni koruma, arabaları ver! Sen öğrencisin. Ya bu arabaları verin ya da her şey kötü olacak! Polise gitme” tehdidinde bulunarak, ciddi şekilde darp ettiklerini dile getirdi.

Olay 15 gün sonra polise bildirildi
Zanlılar A.O., Ö.O. ve H.Ö.’nün Gülnaz’ı darp ettikten sonra Land Rover marka aracı alarak olay yerinden kaçtıklarını aktaran Müfettiş Muavini Demirbilek, Esat Gülnaz’ın korktuğu için polise şikayette bulunmadığını, ancak olayın daha sonra Polis Genel Müdürlüğü’ne bildirilmesi üzerine gün yüzüne çıktığını kaydetti. Demirbilek, bunun üzerine zanlıların önceki akşam tespit edilerek; ‘Silahlı soygun’, ‘Şiddet tehdidi’, ‘Kanunsuz ateşli silah taşıma ve tasarruf’, ‘Kanunsuz patlayıcı madde taşıma ve tasarruf’, ‘Çalmak kastıyla mal talebi’, ‘Ciddi darp’ ve ‘Korkutmak amacıyla silah taşıma’ suçlarına bağlı olarak tutuklandığını söyledi.

Tabanca aranıyor
Olayı azmettiren kişinin Y.O. isimli zanlı olduğunun tespit edildiğin aktaran Umut Demirbilek, zanlıların ikametgahlarında yapılan aramada söz konusu tabancaya ulaşılamazken, Esat Gülnaz’dan çalınan iki otomobilin bulunarak emare alındığını söyledi.
Müfettiş Muavini Umut Demirbilek, olayla ilgili soruşturmanın henüz yeni başladığını, alınması gereken ifadeler, bulunması gereken emareler olduğunu vurgulayarak, zanlılara ait telefon dökümleri ve olayla ilgili kamera görüntülerinin incelenmesi için 3 günlük bir süreye ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

Savcı: “Ağır bir suç”
Savcı İlhan Damdelen de söz konusu suçların Ağır Ceza Mahkemesi’ni kapsayan suç türlerinden olduğunu, özellikle olaydaki şikayetçinin korktuğunu ve polise dahi gidemediğini, çevre sakinlerinin de korku yaşadığının görüldüğünü belirtti. Bu bağlamda zanlıların serbest kalmaların soruşturmaya etki etme olasılığının olabileceği gerekçesiyle dört zanlının da 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.

3 güne itiraz
Savunma Avukatı ise müvekkilleri için istenen tutukluluk talebine itiraz ederek, tahkikat subayına soruşturmayla ilgili sorular yöneltti ve itirazını Mahkemeye beyan etti.
Huzurunda yapılan tüm şahadet ve beyanları değerlendiren Yargıç Rauf Kürşad ise olayın ciddiyetine değinerek, soruşturmanın salimen yürütülebilmesi gerekçesiyle zanlıların 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.

Bu haber toplam 2376 defa okunmuştur