1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Sıla DAÜ’deydi
Sıla DAÜ’deydi

Sıla DAÜ’deydi

Türkiye’nin sevilen kadın pop müzik sanatçılarından Sıla, 23 Mayıs Cumartesi akşamı, DAÜ Stadyumu’nda muhteşem bir konser verdi.

A+A-

Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin (DAÜ), Kuzey Kıbrıs Turkcell ana sponsorluğunda 21-24 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirdiği 21. Bahar Festivali’nin üçüncü gününde de yine birbirinden renkli etkinlikler düzenlendi. Türkiye’nin sevilen kadın pop müzik sanatçılarından Sıla, 23 Mayıs Cumartesi akşamı, DAÜ Stadyumu’nda muhteşem bir konser verdi. Binlerce kişinin katıldığı konserde, Sıla hem söylediği şarkılarla hem de sahne şovuyla izleyicilere unutulmaz bir gece yaşattı. Vur kadehi ustam, Vaziyetler ve Saki gibi en sevilen şarkılarını, izleyicilerle hep bir ağızdan söyleyen Sıla, burada böyle güzel bir enerji ile karşılanmış olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Gece sonunda Sıla’ya, Gazimağusa Belediye Başkanı ve Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkanı İsmail Arter ve Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam tarafından teşekkür plaketi takdim edildi. Sıla’ya çiçeğini ise Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hıfsiye Pulhan takdim etti.

Toplumsal sorunlara dikkat çekildi
Festival kapsamında pandomim sanatçısı İlker Kılıçer, DAÜ'de öğrencilerle buluştu. “Sessiz bir çığlık” diye adlandırdığı pandomim gösterisinde Kılıçer, “çernobil, slikoziz hastalığı, öldürülen çocuklar ...” gibi toplumsal sorunlara dikkat çekmeye çalıştı. Pandomim gösterisinin ardından öğrencilerle interaktif bir şekilde söyleşi yapan Kılıçer, pandomim sanatı ile ilgili öğrencilerin merak ettiği tüm soruları cevapladı.

Standlar renkli görüntülere sahne oluyor
DAÜ Bahar Festivali kapsamında açılan birbirinden ilginç ve değişik konseptteki standlar ise özellikle geceleri çok renkli görüntülere sahne oluyor. DAÜ’nün 120 farklı ülkeden gelen öğrencileri ve Gazimağusa halkının doldurduğu stand alanında, çeşitli satışlar gerçekleştirilirken, birçok değişik kültürün tanıtımı da yapılıyor. Öğrenciler ve halk gecenin geç saatlerine kadar Bahar Festivali stand alanında eğlenceli saatler geçiriyor. YD

Bu haber toplam 1439 defa okunmuştur