1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 'Sıla 4'ün acı günü… Aydın Kalfaoğlu'nu kaybettik
Sıla 4ün acı günü… Aydın Kalfaoğlunu kaybettik

'Sıla 4'ün acı günü… Aydın Kalfaoğlu'nu kaybettik

Efsanevi Sıla 4 Grubu'nun müzisyeni, tanınmış avukat Aydın Kalfaoğlu dün sabah hayatını kaybetti. Bir süredir kanser tedavisi gören Kalfaoğlu’nun ölümü ülkede büyük üzüntü yarattı

A+A-

Didem MENTEŞ

Kıbrıs Türk Müziği’nin efsane gruplarından Sıla 4, bir üyesini daha kaybetti. Grubun gitaristi, Avukat Aydın Kalfaoğlu 65 yaşında yaşamını yitirdi. Bir süredir kanser tedavisi gören Kalfaoğlu dün sabah yaşam mücadelesini kaybetti. Kalfaoğlu’nun ölüm haberiyle ailesi ve yakınları yasa boğuldu. Sıla 4 Grubu’nun bir üyesinin daha hayata veda etmesi ülkede büyük üzüntüyle karşılandı.
Aydın Kalfaoğlu bugün saat 09:30’da Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde düzenlenecek törenin ardından İsmail Safa Camisi’nde öğle namazı ardından Lefkoşa Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Sıla 4 yasta
Bu arada grubun üyelerinden Erdinç Gündüz, arkadaşını kaybetmenin acısını yaşarken, üzüntüsünü sosyal paylaşım sitesinden şu cümlelerle anlattı: “Arkadaşımı, kardeşimi kaybettim. Çok çok üzgünüm. Işıklar içinde uyu Aydın. Seni çok özleyeceğim…”

“Söyleyecek söz yok”
Grup üyelerinden Ferahzad Gürsoy ise şunları dile getirdi: “50 yıllık arkadaşım, dostum, kardeşim... Yıllarca ayni sahneyi paylaştığımız, birlikte müzik yaptığımız yani sizlerin takdiriyle ‘efsane’ diye onurlandığımız efsane sanatçı, genelde adamızın, özelde de gurubumuz SILA 4'ün unutulmayacak elemanı Aydın Kalfaoğlu'nu tanrıya gönderdik. Tanıdığım en güzel insanlardan biri. Işıklar içinde olacak gerçek bir dost. Onun için yazacak söyleyecek söz bulamıyorum. Tanrı onu çok sevmiş olmalı ki yanına aldı. Ama o hep bizimle olacak…

Aydın Kalfaoğlu kimdir?
8 Haziran 1950’de Lefkoşa’nın Yeni Cami mahallesinde doğdu.  İlkokul öğrenine Kıbrısın güney yarısındaki Eğlence köyünde başladı, Girne’deki 23 Nisan İlkokulu’nda devam etti, Lefkoşa’daki Atatürk İlkokulu’nda son buldu. Bayraktar Ortaokulu’ndan sonra orta öğrenimini 1968 yılında Lefkoşa Türk Lisesi’nde tamamladı. Müzikle olan ilgisi,  ağabeyi Yılmaz Kalfaoğlu’nun da büyük etkisiyle, lise yıllarım sırasında gitar çalarak başladı.  Bayrak Kuartet’e, ağabeyi Yılmaz’ın yüksek öğrenim için Türkiye’ye gitmesinin sonrasında katıldı. Müzik yaşamımın en hareketli ve en heyecanlı dönemini, Bayrak Kuartet’in, SILA 4 olarak müzik yaşamına devam etmesi sırasında arkadaşları Erdinç, Raif ve Ferahzad ile bu grubun dört elemanından biri olarak yaşadı. SILA 4’le olan müzik çalışmalarına devam ederken bir yandan da Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ndeki öğrenimini sürdürdü. 1975 yılında yüksek öğrenimimi tamamlayarak mezun oldu ve avukatlık mesleğini icra etmek üzere ülkesine döndü. 34 yıl avukatlık yaptı. 1980-1986 yılları arasında 6 yıl süreyle Lefkoşa Türk Belediyesi Meclis Üyeliği yaptı. Evli ve Üç kız çocuk babası ve iki torun sahibidir.

Bu haber toplam 5504 defa okunmuştur