1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Şiirlerle büyüsün çocuklar
Şiirlerle büyüsün çocuklar

Şiirlerle büyüsün çocuklar

Şiirler yollarınızı aydınlatmaya devam etsin.

A+A-

Şirin Zaferyıldızı

Merhaba Çocuklar ve Yüreği Çocuk Kalanlar,

Uluslararası 3. İpek Yolu Müzik Konferansı 17 – 19 Temmuz 2017 tarihleri arasında Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde yapıldı.

MÜZED ( Müzik Eğitimciler Derneği) önderliğinde, TÜRKSOY ( Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı) ile TÜRKMEB ( Türk Dünyası Müzik Eğitimi Birliği) ortaklığında ve ISME ( Uluslararası Müzik Eğitimi Birliği) desteğiyle gerçekleşen konferans dizisi; ilk olarak 2014’te Marmara Üniversitesi ( İstanbul) ve daha sonra geçtiğimiz yıl Abant İzzet Baysal Üniversitesi ( Bolu) ev sahipliğinde buluşmuştu.

Bu yıl ise Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde Prof. Dr. Uğur Alpagot’un başkanlığında gerçekleşen konferans üç gün sürdü. 98 bildirinin ve panelin sunulduğu, konserlerin verildiği konferansta, eğitimciler tarafından oluşturulan ve Turan Manafzade şefliğindeki İpek Yolu Orkestrası sahne aldı. Masis Aram Gözbek’in de koro çalıştayı yaptığı konferansta, KIBRIS konulu Çocuk Şarkıları Beste Yarışması düzenlendi. Eserleri; Erkan Dağlı tarafından yönetilen, DAÜ SEM Ada Işığı Çocuk Korosu başarıyla seslendirdi. O minicik koroyu sahnede devleşirken izlemek harikaydı. 10 tane şarkıyı aynı enerjiyle seslendirdiler ve her bir şarkıdaki duyguyu izleyicilere geçirdiler. Her şarkıdan sonra salonda alkış tufanı koptu. Okulların tatil olmasıyla yoğun bir çalışma temposuna giren minik yürekler; çok kısa bir sürede, hem de beklenenin üzerinde başarı gösterdiler. Ada Işığı Çocuk Korosu’nu,müzik öğretmeni Erkan Dağlı’yı ve piyano eşliklerini yapan Deniz Amcazade’yi yürekten yeniden yeniden kutluyorum.

Çocuklarla ilgili çalışmalar yapmam nedeniyle, Kıbrıs konulu Çocuk Şarkıları Beste Yarışması’na söz yazarak katıldım. İzmirli besteci Sayın Ayhan Öztürk sözleri besteledi ve eser ilk 10’a seçildi. Tam da bu nedenle konferansın olacağı günleri heyecanla bekledim. Konferansı üç gün boyunca takip etmeye çalıştım. Program kitapçığıyla, görevli kartlarıyla, ikramları ve basın ayağıyla, ayrıca gerçekleşen konserleri ve çocuk şarkılarının finalini kayıt altına alma konusunda gösterilen titizlik de gözlerden kaçmadı. Böylesi organizasyonlar çok da kolay değildir. Emeği geçenleri kutluyorum. Şehrimiz adına ve özellikle alanlarında uzman müzik insanları tarafından yapılan çocuk şarkıları harika bir arşiv ortaya çıkardı. Özellikle bu noktada Sayın Erkan Dağlı’nınkısa sürede Ada Işığı Çocuk Korosu ile yaptığı çıkış, kocaman bir alkışı hak ediyor.

 

 

ŞİİR ŞİİR ŞİİR... Yolunuz açık olsun, yürek kuşunuz hiç büyümesin... Şiirler yollarınızı aydınlatmaya devam etsin.

 

Kıbrıs Konulu Beste Yarışmasında Finale Kalan 10 Eser:

Cennettir Kıbrıs’ım - Müzik: Ayhan Öztürk
Söz: Şirin Zaferyıldızı

Kıbrıs Kıbrıs-Müzik: Pınar Çelik Demiray
Söz: Uğur Sümer

Kalpleri Kıbrıs’a Bağlar- Müzik: Tamer Bektaş
Söz: Şahine Hatipoğlu

Kıbrıs'ıma - Müzik Seval köse
Söz: Yener Okatan

Kıbrıs’ta Çocuk Olmak-Müzik: Nedim Yıldız
Söz: Nedim Yıldız

Bak İşte Kıbrıs -Müzik: Harun Keskin
Söz: Harun Keskin

Kıbrıs Akdeniz’de Bir Yıldız-Müzik: Hatice Onuray Eğilmez
Söz: Hatice Onuray Eğilmez

Kıbrıs’ım -Müzik: Mehmet Şahin Akıncı
Söz: Mehmet Şahin Akıncı

Mavi Yıldız -Müzik: Korhan Doğan
Söz: Korhan Doğan

Akdeniz’in İncisi-Müzik: İsmail Sözen
Söz: İsmail Sözen

 

 

Bu haber toplam 2621 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 330 Sayısı

Adres Kıbrıs 330 Sayısı