1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Şiirlerle ‘Aşk’ dinletisi gerçekleşti
 Şiirlerle ‘Aşk’ dinletisi gerçekleşti

Şiirlerle ‘Aşk’ dinletisi gerçekleşti

Şehit Turgut Ortaokulu’nda şiirlerle ‘Aşk’ dinletisi gerçekleşti

A+A-

Şehit Turgut Ortaokulu tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen "AŞK" Konulu şiir dinletisinin dördüncüsü 9 Ocak günü, Güzelyurt AKM'de gerçekleştirildi.

Gece, Şehit Turgut Ortaokulu Müdürü Cengiz Uzun'un yaptığı açış konuşmasıyla başladı.İki öğretmen, dokuz öğrenci ve ünlü konukların katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, salonu dolduran konuklar şiir ve müzikle dolu keyifli dakikalar geçirdi. Şehit Turgut Ortaokulu Türkçe öğretmenlerinden Fatma Baysal "Bağlanmayacaksın" adlı şiiri seslendirirken, Zalihe  Şekeroğlu ise "Kardelen" adlı şiirle salona seslendi.  Milletvekili Dr. Arif Albayrak ve kızı Umut Albayrak da, gecenin konuk  sanatçıları arasındaydı. Dr. Arif Albayrak ve Umut Albayrak, Şehit Turgut Ortaokulu müzik öğretmenlerinden Seray Kortan Erçin'in piyanosu eşliğinde Arif Albayrak'a ait "Göğsümde Sol Yanım" ve "Yasemin Kokusu" adlı iki şiiri seslendirdi. Büyük bir özveriyle haftalarca çalışma yaparak bu geceye hazırlanan Şehit Turgutlu öğrenciler de ünlü şairlerden şiirleri izleyicilerle buluşturdu. Pelin Çağla Dereli "Bağlanmayacaksın" adlı şiiri, Cem Doğan "Nöbetçi Millet" adlı şiiri, Beste Zehra Öcel "İnsanlık Türküsü" adlı şiiri, Melissa Er "Dumanlar Senfonisi" adlı şiiri, Ata Atilla Yılmaz "Ihlamurlar Çiçek Açtığı Zaman" adlı şiiri, Bedirhan Talha Karaağaç "Aşkın Aldı Benden Beni" adlı şiiri, Aslı Köse "Bu Bayram da Gelemedim Anne" adlı şiiri, Edanur Koçak "Sakarya Türküsü" adlı şiiri okudu.                                             

Geceye verilen müzik arasında Şehit Turgut Ortaokulu müzik öğretmenlerinden Faize Müezzinoğlu ve Seray Kortan Erçin, piyano ve flütle "Bu Kalp Seni Unutur Mu" ve "Gözlerin" adlı şarkıları sundu.

Dinletinin sonunda da öğrenciler; sevgiye, umuda, mutluluğa çağrı yaparak "Barış" adlı şiiri birlikte seslendirdiler.

Bu haber toplam 2005 defa okunmuştur