1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. "Sigorta Tahkim Komisyonu çalışıyor"
"Sigorta Tahkim Komisyonu çalışıyor"

"Sigorta Tahkim Komisyonu çalışıyor"

Sigorta Tahkim Komisyonu'nun çalışmaya devam ettiği bildirildi

A+A-

Yazılı açıklama yapan Sigorta Tahkim Komisyonu Başkanı Avukat Talat Kürşat, komisyonun çalışmaya devam ettiğini duyurdu.

Komsiyonun işlevi hakkında bilgi verilen açıklama şöyle;

Yasa ile kurulmuş olan Komisyon 2013 yılından buyana vatandaşın  sigorta şirketleri ile olan ihtilafları veya sigorta şirketlerinin kendi aralarındaki ihtilafları çözmektedir.

Bakanlık temsilcisi, polis trafik genel müdürü veya temsilcisi, KKTC Sigorta ve Reasurans Şirketler Birliği temsilcisi ve iki özel bağımsız avukat olmak üzere 5 kişiden oluşan heyet kendisine yapılan ihtilaflı konu başvurularını görüşerek azami 2 aylık  sürede bir karara bağlamaktadır.

Özellikle trafik kazalarından veya yangın,  su baskını gibi afetlerden dolayı oluşmuş hasarlardan sonra sigorta şirketi ile sigortalı arasında oluşan uyuşmazlığı çözmek ve sigortalının hakkını arayan Sigorta Tahkim Komisyonu'na avukatlı veya avukatsız başvuruda bulunulabilmektedir.

Sigorta Tahkim Komisyonu aracılığıyla sigorta şirketlerinin kendi aralarındaki ve vatandaşlarla sigorta şirketleri arasındaki uyuşmazlıklar yargıya taşınmadan, zaman ve para kaybı olmaksızın çözümlenebilmektedir.

Sigorta Tahkim Komisyonu'na başvuruda bulunabilmek için, ortada aleyhine başvuru yapılacak bir sigorta şirketi olmalı, ilgili sigorta şirketine, tazmin edilmek için başvurmuş ancak müspet netice almamış olmalı ve ihtilaflı konu Mahkemeye intikal etmemiş olmalıdır.

Her geçen gün vatandaşlar tarafından bilinirliliği daha da artan Sigorta Tahkim Komisyonu'na dilekçe yazarak veya http://www.kksrsb.org/site/sayfa.aspx?pkey=27  adresindeki formu doldurarak başvurabilirsiniz.

 

 

Bu haber toplam 4448 defa okunmuştur