1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Şiddete İSYAN
Şiddete İSYAN

Şiddete İSYAN

Mezopotamya Kültür Merkezi, son günlerde tırmanan şiddet ve saldırıları protesto etmek için siyasi parti ve örgütlerlerin de katılımıyla Kuğulu Park’ta eylem düzenledi.

A+A-

Mezopotamya Kültür Merkezi, son günlerde tırmanan şiddet ve saldırıları protesto etmek için siyasi parti ve örgütlerlerin de Kuğulu Park’ta eylem düzenledi. Dün 17:00’de bir araya gelen ve büyük çoğunluğunu Kürtlerin oluşturduğu kitle, sloganlar attı faşizmi lanetledi. Yaklaşık bir saat süren eylem, olaysız bir şekilde dağıldı.

Demirtaş, Kıbrıs'taki Kürt Öğrenciler için harekete geçti

Öte yandan, Yüksekova Haber sitesinin haberine göre, BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, geçtiğimiz gün Ülkücü ve Kürt öğrenciler arasında yaşanan şiddet olayları ve gözaltlılarla ilgili olarak Başbakan Yorgancıoğlu’ndan bilgi aldı. Haberin tam metni şöyle;

“Kuzey Kıbrıs'ta Kürt öğrencilere yönelik geçtiğimiz günlerde yapılan saldırılar ve gözaltıların ardından BDP Eşgenel Başkanı Selahattin Demirtaş Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Özkan Yargancıoğlu'nu telefonla arayarak öğrenciler hakkında bigi aldı.
Kıbrıs'ın Başkenti Lefkoşa'daki Yakın Doğu Üniversitesi'nde okuyan Kürt öğrencilere geçtiğimiz günlerde 50-60 kişilik ülkücü ve Cemaat yanlısı olduğu belirtilen grup tarafından saldırıya uğramış olayların ardından ise 48 Kürt öğrenci gözaltına alınmıştı.
Bugün (dün) BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakan'ı Sayın Özkan Yargancıoğlu'nu telefonla arayarak Kıbrıs'ta Kürt öğrencilere yönelik saldırı ve gözaltlılara dair bilgi aldı.
Görüşmede Demirtaş, Kürt öğrencilere ayrımcılık yapılmaması, tahrik ve provokasyon yapanların ortaya çıkartılıp hukuki sürecin işletilmesi konusunda hassasiyetlerini belirttiği ve Ada'da tansiyonun düşürülmesi için BDP olarak katkı sunmaya hazır olduklarını ifade ettiği öğrenildi.
Öte yandan BDP tarafından konu ile ilgili olarak, Türkiye Cumhuriyeti Milli Savunma ve Dışişleri Bakanlığı nezdinde de gerekli girişimlerde bulunduğu öğrenildi.” (YD/ Yüksekova Haber)

Bu haber toplam 2166 defa okunmuştur
Etiketler :