1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. ‘Şiddet ve baskı’ iddiasına ret
‘Şiddet ve baskı’ iddiasına ret

‘Şiddet ve baskı’ iddiasına ret

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi, eşi Şükran Sadrazam’ı önce zehirleyerek sonra da boğarak öldürdüğü iddia edilen sanık Çetin Sadrazam’ın polise verdiği ifadenin ‘şiddet ve baskı’ ile alındığı iddia edilerek açılan duruşma içinde duruşma kararını açıkladı

A+A-

Ayşe GÜLER

Lefkoşa’da 13 Nisan 2011 tarihinde eşi Şükran Sadrazam’ı önce zehirleyerek sonra da boğarak öldürdüğü iddia edilen sanık Çetin Sadrazam’ın polise verdiği ifadenin gönüllü ifade olduğuna karar verildi.

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi, sanığın ifadesinin ‘şiddet ve baskı’ ile alındığı iddiasını reddederek, ifadenin yargıç kaidelerine uygun alındığını açıkladı.

Heyet, sanığın verdiği ifadeler arasında ‘tutarsızlık’ olduğuna da dikkat çekti.
Başkanlığı’nda Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi’den oluşan Ağır Ceza Heyeti’nin baktığı davada İddia Makamı Başsavcılık adına Kıdemli Savcı Ergül Kızılokgil ve sanık Çetin Sadrazam’ı temsilen Avukat Hasan Nidai Mesutoğlu hazır bulundu.

Coşkun, sanığın gönüllü ifadesini okudu

Heyetin duruşma içerisinde duruşma kararını açıklamasının ardından cinayet davası görüşülmeye devam etti, meselenin tahkikat subayı Baş Müfettiş Aslan Coşkun şahadetini sürdürdü.
Baş Müfettiş Coşkun, sanık Çetin Sadrazam’ın verdiği ve emare olarak kaydedilen ifadesini okuyarak tahkikat sürecinde yaptıklarını mahkemeye anlattı.

Toplam emare sayısı 68’e çıktı

Sanık Çetin Sadrazam’ın alınan gönüllü ifadesinin ardından Lefkoşa Dr Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne götürülerek, doktor kontrolünden geçirildiğini belirten Coşkun, alınan doktor raporunu mahkemeye emare olarak sundu.

Coşkun sanığın Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne götürülerek, cezai ehliyeti olduğuna dair raporu aldıklarını belirtti.

Raporla birlikte sanığın el yazı örnekleri, yazılı dava tebliğini mahkemeye emare olarak sunuldu.  Böylelikle mahkemeye sunulan emare sayısı 68’e ulaştı.

Heyet, sunulan emarelerin ardından, Baş Müfettiş Aslan Coşkun’un şahadetine devam edilmek üzere duruşmayı bugüne tehir etti

Bu haber toplam 1699 defa okunmuştur