1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Şiddet şüphelisi cezaevine gönderildi
Şiddet şüphelisi cezaevine gönderildi

Şiddet şüphelisi cezaevine gönderildi

Kadına şiddet davasında E.K isimli şahıs yargı huzurunda: 15 gün süreyle

A+A-

Ayşe GÜLER

YENİDÜZEN’in manşetine taşıdığı 22 yaşındaki üniversite öğrencisi Buse Selçuk’un ciddi şekilde darp edilmesiyle ilgili günlerdir aranan, önceki gün de polis giderek teslim olan E.K isimli şahıs, 15 gün süreyle Merkezi Cezaevi’ne gönderildi.

Zanlı dün ‘ciddi darp’ ve ‘itale-i lisan’ suçlamasıyla Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. 

Dünkü duruşmada Girne Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Mesut Mesutoğlu, zanlı aleyhindeki suçların kamuda endişe yaratan ve kamu düzenini ciddi şekilde bozan suçlar olduğunu vurguladı.

Mesutoğlu, söz konusu suçların önlenemeyen şekilde artış gösterdiğine de dikkat çekti.

Dünkü duruşmayı Türkiye’den gelen zanlının babası da takip ederken, karar sonrası gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

‘Ciddi darp’ ve ‘ itale-i lisan’ suçlarından methalder…

Girne Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Mesut Mesutoğlu huzurunda görüşülen duruşmada İddia Makamı Başsavcılık adına Savcı Emine Taşkın, polis memuru Sami Güneş’i mahkemede tanık olarak dinletti.

Güneş, mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili bulguları aktardı.

Polis memuru Güneş, zanlının ‘ciddi darp’ ve ‘ itale-i lisan’ suçlarından methalder olduğunu söyledi.

“Selçuk’u ciddi şekilde darp etti”

Zanlının 23 Nisan tarihinde eski arkadaşı Buse Selçuk’un arkadaşının aracına bindiği gerekçesiyle Boğaz yolunda konu aracın önünü kestiğini söyleyen Güneş, sonrasında da hakaret ederek Selçuk’un gözüne ve yüzüne yumruk atarak vurduğunu, ciddi şekilde darp ettiğini aktardı.

Güneş, olay sonrasında Selçuk’un sol göz ve kaşı arasında 3 cm derinliğinde yara oluştuğunu belirtti.

“Defalarca arandı, polise gelmeyi reddetti…  Önceki gün teslim oldu”

Zanlının olay sonrasında defalarca aranmasına rağmen polis karakoluna gelmeyi reddettiğini ifade eden Güneş,  buna rağmen önceki gün polise gelerek teslim olduğunu belirtti.

Güneş, E.K’nin verdiği gönüllü ifadede suçunu itiraf ettiğini söyleyerek, zanlının bir üniversitede Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nde okuduğunu ancak bir yıldır okula gitmediğini dile getirdi.

“Toplumda kadına yönelik şiddet arttı”

Zanlı E.K’nin geçmişte meydana gelen ‘emanetçi tarafından sirkat’ suçundan dolayı haftanın 4 günü ispat’ı vücut yapmasına yönelik verilen mahkeme kararına uymadığını da açıklayan Güneş, bu nedenle hakkında dosya tanzim edildiğini de ifade etti.

Güneş, toplumda kadına yönelik şiddetin arttığını vurgulayarak, zanlının net bir adresinin bulunmadığını aktararak, uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Savcı cezaevi talep etti, avukat itiraz etmedi…

Savcı Emine Taşkın ise zanlının davalarında hazır bulunarak, yargılanması için 15 gün süreyle Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesini talep etti.

Zanlının avukatı Kaya Muhtaroğlu ise talebe itiraz etmedi.

“Kamuda endişe yaratan suçlar… Önlenemeyen şekilde artıyor”

Mahkemede aktarılan olgular ışığında Yargıç Mesut Mesutoğlu, zanlı aleyhindeki suçların kamuda endişe yaratan ve kamu düzenini ciddi şekilde bozan suçlar olduğunu vurguladı.

Mesutoğlu, söz konusu suçların önlenemeyen şekilde artış gösterdiğine de dikkat çekti, ilk nazarda zanlının olayla bağlantılı olduğunun görüldüğüne, bu nedenle 15 gün süreyle Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesine emir verdi.

Sağlık kontrolüne götürülen zanlı, ardından Merkezi Cezaevi’ne gönderildi.

 

 

 

 

Bu haber toplam 2833 defa okunmuştur
İlgili Haberler