1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Siber umut oldu
Siber umut oldu

Siber umut oldu

CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber, dün akşam Lefkoşalı partililerle buluştu. Gönyeli Belediyesi’nin konferans salonunda gerçekleşmesi planlanan etkinlik, aşırı kalabalık nedeniyle belediyenin bahçesine taşındı.

A+A-


Cumhuriyetçi Türk Partisi – Birleşik Güçler (CTP-BG) Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber, Kıbrıs Türk halkının artık dünyada hak ettiği yeri alması gerektiğini ve çözüm istencini yeniden yeşerteceklerini vurguladı. Yarım kalmış işleri olarak gördüğü Kıbrıs sorununu bu kez çözeceklerini ve Kıbrıs Türk halkını dünyayla buluşturacaklarını ifade eden Siber, inançla bunu başaracaklarını söyledi. CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber, dün akşam Lefkoşalı partililerle buluştu. Gönyeli Belediyesi’nin konferans salonunda gerçekleşmesi planlanan etkinlik, aşırı kalabalık nedeniyle belediyenin bahçesine taşındı. Gecede Genel Başkan ve Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve CTP-BG eski Genel Başkanı ve eski Başbakan Ferdi Sabit Soyer de konuşma gerçekleştirdi.

SİBER:  HALKIMIZ UMUDUNU VE İNANCINI HİÇ YİTİRMEDİ

CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber yaptığı konuşmada, “Bizi inanç, kararlılık ve değişme azmi bir araya getirdi. Çözüm ve barış istencini yeniden yeşerteceğiz. Çözümün barışın, umudun adayıyım. Kıbrıs Türkü çok büyük mücadeleler verdi, varlık mücadelesi, gettolarda yaşadı... En zor koşullarda bizi ayakta tutan umudumuz ve inancımız oldu. Umudumuzu canlı tutarak bugünlere geldik, başaracağız. Yarım kalan işlerimizi tamamlayacağız. Eski sorunlarımıza yeni çözümler üreteceğiz. Bu akşam salonlara sığmadık. Bu inanç bizi sonuca ulaştıracak. Biz kazanacağız. Çocuklarımız, geleceğimiz kazanacak” dedi.

YORGANCIOĞLU: BU BİR DÖNÜM NOKTASI

Genel Başkan ve Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, 19 Nisan’da yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimlerinin hayati önem taşıdığını söyledi. Derviş Eroğlu’nun politika üretmek yerine kendisi ve yakınlarının çıkarları için aday olduğunu kaydeden Yorgancıoğlu şu şekilde konuştu:
“Partimizin bu makama gelişinin ilk seferi olmayacak ama bugün bu makamı işgal eden Eroğlu’nun politikaya herhangi bir değer katmamış olmasından dolayı yaşadığımız sıkıntıları aşmak için bir dönüm noktasıdır. Siyasette kadının rolünü yükseltmek adına ilk meclis başkanını kadın yapan CTP’dir. İlk kadın başbakanı gösteren yine CTP’dir. 19 Nisan yeni bir ilki yaratmanın tarihi olacak. Bundan önce cumhurbaşkanlığına aday gösterilen kadınlar oldu ama bu mevkii kazanacak bu görevi yerine getirecek ilk kadın Sibel Siber olacak. Siber cumhurbaşkanlığına aday gösterilirken yalnızca kadın olduğu için, başarılı bir insan olduğu için aday gösterildi. Mesleğinde de çok başarılı, el attığı her işte başarılı oldu. Çok başarılı bir başbakanlık dönemi geçirdi ve hem kadın olarak hem de başarılı bir siyasetçi olarak bu makama aday gösterildi.”

TALAT: HEDEFE VARABİLMEK İÇİN ÇÖZÜM VİZYONUNA SAHİP BİR LİDER LAZIM

2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat da Kıbrıs sorununun çözümünün Kıbrıs Türk halkı için hayati bir önem taşıdığını ve bu nedenle çözüm vizyonuna sahip bir lider gerektiğini kaydetti. Talat sözlerini şöyle sürdürdü:
“Biz Kıbrıslı Türk müzakereciyi ve Kıbrıslı Türklerin liderini seçeceğiz. Cumhurbaşkanlığı seçiminin en büyük anlamı budur. Çünkü Kıbrıs sorununun çözümü bizim için hayatidir ve bu hayati hedefe varabilmek içim çözüm vizyonu olan bir lidere ihtiyacımız var. Uluslararası hukukun dışındayız, dünyadan tecrit edildik, çözüm dışında bir seçeneğimiz yoktur. Bu sorunun devamından en büyük zararı Kıbrıslı Türkler görüyor. Çözüm için esas güç olmamız lazım. 2010’da prestijimizin zirvesindeyken, altı yılda kazandıklarımız beş yılda fazlasıyla kaybedildi. O yüzden Kıbrıslı Türk liderin çözüm vizyonuna sahip bir lider olmasının önemi son derece yüksektir. Rum tarafını masaya oturtacak, ilerlemeleri sağlayacak, ülke içindeki BM nezdindeki çalışmaları yürütecek olan Kıbrıslı Türklerdir. Eroğlu olduğu sürece Kıbrıs sorununun çözümü mümkün değildir. Eroğlu barışın ne demek olduğunu bilmiyor. Görevimiz Eroğlu’nu oradan uzaklaştırmaktır. Bu seçimi kazanacak olan CTP’nin adayı Sibel Siber olacaktır.”

SOYER: STATÜKOYU KORUMAK ADINA GELECEĞİMİZLE OYNUYORLAR

CTP-BG eski Genel Başkanı ve eski Başbakan Ferdi Sabit Soyer, Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu’nun statükoyu korumak adına Kıbrıs Türk halkının tarihiyle oynadığını ifade etti. Soyer şu şekilde konuştu:
“Eroğlu bir şeyi artık söylemiyor. Ne diyordu? ‘Çözümsüzlük çözümdür’ diyordu. Artık Kıbrıs Türk halkının verdiği mücadele ile bunu söyleyemez oldu. Eroğlu demiş ki, ‘KKTC benim çözüm masasındaki gücümdür’. Çözümü çözümsüzlükte gören bir zihniyetin ürettiği tezdir bu. Eroğlu oy almak adına, mevcut statükoyu savunmak adına Kıbrıs Türk halkının tarihiyle oynuyor. Tarihimizi silerek oy almak için korkutuyor insanları. Çözümün motor gücü Kıbrıs Türk halkıdır. Şimdi bir ilki gerçekleştirip Sibel Siber’i cumhurbaşkanı yapacağız. İlkler bizim ruhumuzdadır. Demokrasi ve sosyal adalet mücadelesinde özgürlüğü ihmal edemeyiz. Kadın yoldaşlarımız bize çok şey öğretti. İlk kadın meclis başkanı, ilk kadın başbakan ve ilk kadın cumhurbaşkanını seçmek çok önemlidir bu coğrafyada. Bugün salonlara sığmadık. Artsın eksilmesin, taşsın dökülmesin. 19 Nisan’da da sandıklara sığmayalım.”

 

Bu haber toplam 1942 defa okunmuştur