1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Siber: Spor, çatışmanın değil barışın ve dostluğun simgesidir!
Siber: Spor, çatışmanın değil barışın ve dostluğun simgesidir!

Siber: Spor, çatışmanın değil barışın ve dostluğun simgesidir!

Meclis Başkanı ve CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber, sporda en güzel hareketin spor kurumlarımızın hak ettiği yeri alması olacağını söyedi

A+A-


Meclis Başkanı ve CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber, sporda en güzel hareketin spor kurumlarımızın hak ettiği yeri alması olacağını söyleyerek, “Tüm spor takımlarımız  bizim takımlarımızdır. Başarılarına seviniyorum. Kıbrıs Türk futbolunu uluslararası alanda görmek en büyük arzularımdan biri" dedi. CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber aldığı davet üzerine KKTC Fenerbahçeliler Derneği ve Küçük Kaymaklı Türk Spor Kulübü’nü ziyaret ederek adaylığıyla ilgili bilgi verdi. Siber, KKTC Fenerbahçeliler Derneği’nde başkan Erçin Çoban ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelirken Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu’nun da yer aldığı  Küçük Kaymaklı Türk Spor Kulübü ziyaretinde ise başkan Ali Başman ve yönetim kurulu üyeleri ile görüştü. Ziyaretlerde Kıbrıs futbolunda son dönemde yaşanan gelişmeler ele alınırken, geleceğe yönelik atılacak adımlardan bahsedildi. Siber, Kıbrıs Türk gençliğinin uluslararası spor müsabakalarına katılma isteğinin önüne kimsenin geçemeyeceğini dile getirerek Federasyon’un attığı adımları sağduyu ile takip ettiğini  söyledi. Siber, spor ambargosunun insanlık dışı olduğunu ve bu ambargoyu kırmak için yapılan mücadeleyi desteklediğini belirtti. Spor konusundaki çatışmacı anlayışla verilen sert demeçlerin birlik ve bütünlüğümüze gölge düşüreceğini söyleyen Siber, "Spor tüm dünyada çatışma kültürünü değil barış ve dostluk kültürünü simgeler" dedi.

BAZI ŞEYLER BUGÜNDEN GERÇEKLEŞECEK

Gençlerin Avrupa’daki yaşıtları gibi ve onlarla birlikte spor yapabilmelerinin önünü açacak her türlü adımı desteklediklerini belirten Siber, cumhurbaşkanlığı döneminde ne bizim taraftaki hamaset nutuklarına ne de güneyden gelebilecek ayrımcı, dışlayıcı söylemlere ödün verileceğini söyledi. Siber, “Futbol gibi diğer spor dallarıyla da ilgili olan kurumlarımız da savunulacak. Kıbrıslı Türklerin özvarlığı ve özgüveni bu yolla korunacak” dedi. Cumhurbaşkanlığında oluşturulacak Gençlik Çalışma Grubu’nun gençliğin sorunlarına çare arayacağını da belirten Siber, gençler adına son beş yılda tek bir icraat yapmamış mevcut liderliğin seçim telaşıyla gençleri umursuyor ya da onlara güveniyormuş gibi açıklamalar yapmasını da trajikomik olarak değerlendirdi. Siber, “Önce cumhurbaşkanlığı makamı icraat makamı değildir dediler. Şimdi ise ne söylesek aynısını yapacaklarını söylüyorlar. E sormazlar mı bu kadar uzun suredir en üst yönetimdeyken ve son beş yıldır cumhurbaşkanlığında hangi gençlik projesini ele aldınız diye" şeklinde konuştu.

AŞ, İŞ, GÖÇ KORKUSU İLE SEÇİM KAZANMA DÖNEMİ BİTTİ

Toplum lideri olan cumhurbaşkanının birinci görevinin ‘biz’ duygusunu yaratmak olduğunu söyleyen Siber, Kıbrıs Türk halkında kenetlenme duygusunun erozyona uğratıldığını, halkın farklı kesimlerine farklı korkular salınarak seçim kazanılmaya çalışıldığını kaydetti. "Kimine iş kimine aş kimine göç korkusu verildi" diyen Siber, bu yeni dönemin önemine değinerek Kıbrıs Türk halkı olarak özgüvenimizi yükselteceğimizin altını çizdi.  Eroğlu’nun seçim kampanyasını kendi kişisel varlığının vazgeçilmezliği üzerine kurulduğunu anlatan Siber, Eroğlu’nun otuz yıldır başbakanlık yapmakla övündüğünü ve bunun gelişmiş ülkelerde olamayacağını söyledi. Beş yıl öncesine kadar aktif siyasette olmadığını ve kendi kendine ‘bizi kim düzeltecek’ sorusunu sorduğunu kaydeden Siber, “Kimse gelip bize sihirli bir dokunuş yapmayacak. Biz birlik olmalıyız. Cumhurbaşkanının birinci görevi halkta ‘biz’ duygusunu yaratmaktır. Kenetlenme duygumuz belli çıkarlar için engellendi. Bunu tamir edeceğiz. Gelişmiş bir ülkede otuz yıl iktidarda kalınmaz. Bunun adı öğrenilmiş çaresizliktir. 19 Nisan’da bunu aşmaya geliyoruz” dedi.

Bu haber toplam 1369 defa okunmuştur