1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Siber: “Söyleyecek sözümüz, değiştirecek gücümüz var”
Siber: “Söyleyecek sözümüz, değiştirecek gücümüz var”

Siber: “Söyleyecek sözümüz, değiştirecek gücümüz var”

Meclis Başkanı ve CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber, kadın ve gençler konusundaki vizyonunu dün akşam YDÜ’de gerçekleştirilen etkinlikte açıkladı.

A+A-

Kadın ve Gençlik Örgütlerinin emekleriyle hazırlanan gecede yaklaşık beş yüz kişi Sibel Siber’in salona girmesiyle coşkulu anlar yaşadı. Tam kadro orada bulunan partililer, “Birlik, mücadele, dayanışma” sloganıyla dakikalarca Siber’i ayakta alkışladı.

Genel Başkan ve Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Genel Sekreter Kutlay Erk, MYK üyeleri, bölgelerden milletvekilleri, bakanlar, ilçe yönetim kurulu üyeleri, partililer, çok sayıda kadın ve genç destekçi ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri etkinlikte bir araya geldi. CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber, Siber, Cumhurbaşkanlığında gerçekleştirilecek beş projeden ikisi olan Kadın Çalışma Grubu ve Gençlik Çalışma Grubu hakkında detaylı bilgi verdi.

Kadın Örgütü Genel Başkanı Sibel Sorakın ve Gençlik Örgütü Genel Başkanı Ongun Talat da birer konuşma yaptı. Siber, 19 Nisan’ın büyük bir değişimle geldiğini ifade ederek karşısında gördüğü kadın ve gençlerin heyecanının bunun göstergesi olduğunu söyledi. Siber değişimin adının; barış, demokrasi ve çözüm olduğunu dile getirdi. “Benden olan ve olmayan” şeklindeki ayrımların artık son bulacağına vurgu yapan Siber, enerjilerini seçim kazanmaya değil, halkın sorunlarını çözmeye harcayacaklarını söyledi.

KADINLAR MÜZAKERE MASASINA
Kadın Çalışma Grubu’nun çalışma alanlarıyla ilgili detaylı bilgi veren Siber, kadınların ekonomik ve siyasi yaşama katılımlarını artırmayı amaçlayan çalışmaların göreve gelir gelmez başlayacağını belirtti. Birleşmiş Milletlerin, uzlaşmazlıkların olduğu ülkelerde müzakere masalarında kadınların olması gerektiğine atıfta bulunan 1325 sayılı kararı esas aldıklarını kaydeden Siber, sivil toplum örgütleri ile konusunda uzman kişileri tek çatı altında toplayacaklarını aktardı.

Siber konuşmasında toplumsal cinsiyet eşitliğinin önemine değinerek çalışmaların odağına bunu koyduğunu söyledi. Şu anda Meclis’teki kadın temsiliyet oranının yüzde 8 olduğunu da hatırlatan Siber, bu konjonktürde bir kadının cumhurbaşkanı adayı olmasının ülkemiz için sıradan bir durum olmadığını kaydetti.

Kadın Çalışma Grubu'na bağlı olarak Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Tüm Ana Programlara Dahil Edilmesi İnisiyatifi çatısı altında ülkede uygulanmakta olan yasaların değerlendirilerek toplumsal cinsiyet eşitliği yönünden geliştirilmesi için öneriler hazırlanacağını, Kadın Yetkilendirme İnisiyatifi ile gerek siyasal gerekse ekonomik yaşamda kadınların yetkilendirilmesi için çalışmalar yürütüleceğini, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Yaratıcı İnisiyatifi ile de Kadın Çalışma Grubu’nun ilgi alanına girebilecek konuların saptanacağını ve katılımcı bir anlayışla yenilikçi projelerin yürütüleceğini belirtti.

TECRÜBE DİNAMİZMLE BİRLEŞECEK
CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber, Gençlik Çalışma Grubu’nun tecrübeyle gençlerin dinamizminin birleştirileceğini söyledi. Bir adayın ‘ben tecrübeliyim bana oy verin’ sözlerini eleştiren Siber, “Tecrübe varsa gençler de dinamizmleriyle burada. Tecrübe eğer iyi bir tecrübeyse gelin gençlere aktarın” dedi.

Gençlerin enerjisinin, donanımlarının, bakış açılarının tecrübe ile birleştirerek ezber bozacaklarını vurgulayan Siber, Gençlik Çalışma Grubu’nda yine sivil toplum örgütlerinin katılımcılığıyla birlikte konusunda uzman kişilerin ve gençlerin temsilcilerinin bir araya geleceğini belirtti. Siber, “Kıbrıs sorunu gibi sorunlu bir ülkede yaşıyoruz ve birçok konuda gençler kısıtlanıyor. Bunlarla nasıl mücadele edeceğimiz konusunda çalışmalar yapılacak. Kültür-Sanat ve askerlik konularında projeler geliştirip yaşama geçirilecek” diye konuştu.

SORAKIN: "19 NİSAN’DA STATÜKOYU TARİHE GÖMECEĞİZ"
CTP Kadın Örgütü Genel Başkanı Sibel Sorakın da yaptığı konuşmada 19 Nisan’da statükoyu tarihe gömeceklerini vurguladı. CTP Kadın Örgütü’nün uzun yıllardır kadın hakları ve toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda mücadele ettiğini belirten Sorakın, CTP’nin hükümette olduğu her dönemde bu konularda birtakım düzenlemeler yapıldığını aktardı.

Son olarak Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Dairesi’nin yasalaştığını ifade eden Sorakın, “En üst makam olan cumhurbaşkanlığına bir kadın aday göstererek son beş yılda kaybettiğimiz itibarımızı geri almaya geliyoruz. Tertemiz bir siyasi kimliği olan CTP-BG adayı Dr. Sibel Siber, cesaretiyle, kararlığı ve çalışkanlığıyla ülkeye değişimi getirecek kişidir. Bu bir ilk, bu yeni bir enerji, gücümüz var, değiştireceğiz” dedi.

ONGUN TALAT: “KÖHNE ZİHNİYET YİNE OYLARIMIZI ÇALMAYA ÇALIŞIYOR”
CTP Gençlik Örgütü Genel Başkanı Ongun Talat, Kıbrıs Türk halkını dünyadan koparan köhne zihniyetin yine halkın oylarını çalmaya çalıştığını ve halkın 19 Nisan’da bu zihniyeti reddedeceğini söyledi. Bir adayın ‘benim tecrübem var beni seçmelisiniz’ diyerek kapı kapı gezdiğini kaydeden Talat, kendini devletin sahibi görenlere en güzel cevabı gençlerin vereceğini, gençlerin yarınların teminatı değil, bugünlerin söz sahipleri olduğunu vurguladı.

Kıbrıs Türk gençliğinin ülkeyi dönüştürecek ve geliştirecek yeteneğe fazlasıyla sahip olduğunu söyleyen Talat, CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber ile ortak çalışmaları sonucunda ortaya çıkan Gençlik Çalışma Grubu’nun ülke gençliğinin daha büyük katkılarıyla meyvelerini vereceğini ve gençlerin katılımcı olacağı bir süreci ileriye taşıyacaklarını belirtti. Kıbrıs’ta değişim için anahtarın ellerinde olduğunu ifade eden Talat, “Biz bu gücümüzü yarına ertelememeye kararlıyız. 19 Nisan’da değişim gerçekleşecek ve Sibel Siber sarayın kapılarını lafta değil, gerçekten gençlere açacak” dedi.

YD

Bu haber toplam 1481 defa okunmuştur