1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Siber sordu: En üst makamlardaydınız, neden değiştirmediniz?
Siber sordu: En üst makamlardaydınız, neden değiştirmediniz?

Siber sordu: En üst makamlardaydınız, neden değiştirmediniz?

CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber dün akşam Girne bölgesindeki kamu görevlileri ve öğretmenlerle bir araya gelerek cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili bilgi verdi.

A+A-

Meclis Başkanı ve CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber, “Biz yeni bir anlayış, yeni bir bakış açısıyla, özgüven duygumuzla kurumlarımızın başına geçmeye geliyoruz, bizi bu günlere getirenler yine aday. Değişimden bahsetmeye başladılar. Sorarım, en üst makamlarda görev yaparken niye değiştirmediniz” dedi.  Kıbrıs Türk halkında eksik bırakılan güven ve özgüven duygusunun en üst makam olan cumhurbaşkanlığında yeniden inşa edilmesi için çalışacağını vurgulayan Siber, Kıbrıs Türk halkının kendi kurumlarıyla var olduğunu, bundan sonra da bu kurumlarımızın uluslararası camiada hak ettiği yeri alması için ambargo ve izolasyonlara karşı mücadele edeceklerini kaydetti. Siber, resmi görevlerle yurt dışında katıldığı toplantılarda ve ikili görüşmelerde Kıbrıs Türk halkının kurumlarıyla, seçilmişleriyle, demokrasisiyle var olduğunu sık sık vurguladıklarını kaydetti. Siber, özellikle spor ve kültürel alandaki ambargoların kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, bu konularda toplum lideri sıfatının yeterince etkin kullanılmadığını söyledi. Siber, “Kamu Hizmeti Komisyonu da bu toplumun travmasıdır. Hak ve adalet duygusuna darbe vurmuştur. Temiz ve şeffaf bir cumhurbaşkanı olacağız” dedi. CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber dün akşam Girne bölgesindeki kamu görevlileri ve öğretmenlerle bir araya gelerek cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili bilgi verdi. Dome Otel’de gerçekleştirilen etkinliğe CTP-BG Genel Sekreteri Kutlay Erk, Örgütlenmeden Sorumlu MYK üyesi Niyazi Düzgün, Girne İlçe Başkanı Erkan Eminağa, Girne milletvekili Fazilet Özdenefe, Girne Gençlik Örgütü yöneticileri ve Esentepe Belediye Başkanı Cemal Erdoğan katıldı.

ÇÖZÜME KAVUŞMA ZAMANI GELMİŞTİR

CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Sibel Siber yaptığı konuşmada değişimi gerçekleştirmek için bu yola çıktıklarını anlattı. Kıbrıs Türk halkı olarak elli yıllık bir sorunla mücadele ettiklerini dile getiren Siber, Kıbrıs sorununda çözüme kavuşma zamanının geldiğini ifade etti. Bir seçilmişin tekrar seçime giderken anlatacağı başarı öyküsü olması gerektiğini aksi takdirde halkın karşısına harita ve köy isimleriyle çıkıldığını belirtti. İnsanlara korku ve endişe aşılayarak artık başarı elde etmenin mümkün olmadığını kaydeden Siber, geride kalan beş yıllık dönemde hiçbir başarı öyküsü olmadığını, son beş senenin boşa geçtiğini aktardı. Gelişmiş ülkelerde liderlerin halkın özgüvenini yüksek tutmaya çalıştığını belirten Siber, bizde ise mevcut liderin tam tersi bir uygulama içinde olduğunu kaydetti. Mevcut liderin tecrübelerinin iyi bir siyasi miras olmadığının altını çizen Siber, “Biz yeni bir anlayış, yeni bir bakış açısıyla geliyoruz, özgüven duygumuzla kurumlarımızın başına geçmeye geliyoruz, bizi bu günlere getirenler yine aday. Değişimden bahsetmeye başladılar. Sorarım, en üst makamlarda görev yaparken niye değiştirmediniz” dedi.

(yenidüzen)

Bu haber toplam 1884 defa okunmuştur