1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Siber: Sivil toplumu karar mekanizmasına katacağız
 Siber: Sivil toplumu karar mekanizmasına katacağız

Siber: Sivil toplumu karar mekanizmasına katacağız

Cumhuriyetçi Türk Partisi – Birleşik Güçler (CTP-BG) Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber karar alma mekanizmalarında sadece siyasiler ve bürokratların olmayacağını, sivil toplumu da bu sürece dahil ederek halkla birlikte hareket edeceklerini ifade etti

A+A-

Cumhuriyetçi Türk Partisi – Birleşik Güçler (CTP-BG) Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber karar alma mekanizmalarında sadece siyasiler ve bürokratların olmayacağını, sivil toplumu da bu sürece dahil ederek halkla birlikte hareket edeceklerini ifade etti. 19 Nisan’da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanmaları halinde bu makamda halk yararına birçok ilki hayata geçireceklerini anlatan Siber, toplumsal yaşamı geliştirecek projelerde sivil toplumun önemli yer tutacağını kaydetti. CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber dün İnsan Hakları Derneği’ni ziyaret etti ve dernek başkanı Emine Çolak ile görüştü. Bir ülkede sivil toplum örgütlerinin büyük önem taşıdığına vurgu yapılan toplantıda ülkemizde sıkıntılı olan konular ele alındı. CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber, “Ne kadar aktif sivil toplum örgütü varsa demokrasi de o kadar çok gelişti demektir” diyerek ülkede hak ve adalet duygusunun güçlü şekilde inşası için aday olduğunu vurguladı. İnsan hakları konusunda kimsenin mağduriyet yaşamamasını dilediklerini kaydeden Siber, “Başka bir yönetim mümkün” diyerek devlet ve sivil toplum sinerjisinin halkın yaşam kalitesini artıracağını belirtti.

EKİP RUHUYLA ÇALIŞACAĞIZ

Cumhurbaşkanlığı makamına seçilmesi halinde hayata geçirmeyi düşündüğü projelerin detaylarını aktaran Siber, kadın, genç, çocuk, eğitim, sağlık, kültür ve sanat, insan ve hayvan hakları gibi topluma yarar sağlayacak birçok konuda çalışma grubu oluşturulacağını ve cumhurbaşkanlığı bütçesinin bu yönde yapılacak harcamalara müsait olduğunu söyledi. Proje yapılırsa kaynak bulunmasının hiç de zor olmadığının altını çizen Siber, Meclis Başkanlığı’nda kısıtlı imkanlarına rağmen altı proje yürüttüklerini ifade etti. Bu yürütülen projelerin Cumhurbaşkanlığı’na seçildikten sonra yapacaklarına referans olduğunu vurgulayan Siber, ekip ruhuyla çok güzel işler başaracaklarını kaydetti.

CESUR VE ATILIMCI OLACAĞIZ

Kıbrıs sorununa da değinen Siber, “Cumhurbaşkanının uluslararası alanda tanınan ‘Toplum Lideri’ statüsü bulunduğunu söyleyerek, “Atılımcı politikalarla proaktif bir süreç geçireceğiz ve statümüzün bize tanıdığı hakları sonuna kadar kullanacağız. Tüm imkanları zorlayarak cesur olacağız, eski sorunlara yeni çözümler getirerek Federal Kıbrıs’ın kurulması için ekibimle birlikte çok çalışacağız. Kıbrıs Türk halkının sesini dünyaya duyurma çabalarına başlamak için sabırsızlanıyorum” dedi.

Bu haber toplam 1634 defa okunmuştur