1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Siber: Nisan’dan sonra masadayız, uzlaşı arayacağız!
Siber: Nisan’dan sonra masadayız, uzlaşı arayacağız!

Siber: Nisan’dan sonra masadayız, uzlaşı arayacağız!

Siber dün Girne bölgesinde Anafartalar Lisesi, 23 Nisan İlkokulu ve Şehit Hasan Cafer İlkokulu’nu ziyaret ederek cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili bilgi verdi.

A+A-


Meclis Başkanı ve CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber, müzakere masasının 19 Nisan’dan sonra kurulacağını ve uzlaşı için masaya oturacaklarını söyledi. İki toplumun kaybettiklerine karşılıklı saygı ve anlayış içinde ortak bir yol arayacaklarını kaydeden Siber, Türkiye’nin yayınladığı navtex’in süresinin 6 Nisan’da dolacağını, Kıbrıs’ta arama yapan ENİ şirketinin faaliyetlerini askıya alacağını ve platformun servise çekileceğini söyledi. Siber, “Bu durum uzun zamandır süren kötü gidişatı lehimize çevirmek için büyük bir fırsattır. 19 Nisan’dan sonra çözüm ve uzlaşı için yeni fikirlerle masada olacağız Empati kültürüyle uzlaşı arayacak, siyasi eşitlik temelinde çözüm mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi. CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber dün Girne bölgesinde Anafartalar Lisesi, 23 Nisan İlkokulu ve Şehit Hasan Cafer İlkokulu’nu ziyaret ederek cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili bilgi verdi.

YENİ OLUŞAN KONJONKTÜR BİZİ SONUCA ULAŞTIRABİLİR

Ülkede kadınların eğitim seviyesinin iyi durumda olmasına rağmen hiçbir siyasi parti başkanının kadın olmadığını, hiçbir kadın belediye başkanı olmadığını ve mecliste de kadınların yüzde 8 gibi az bir oranla temsil edildiğini aktaran Siber, böyle bir siyasi sistemde bir kadının cumhurbaşkanı adayı olmasının çok önemli olduğunu, dünyada bile kadın cumhurbaşkanının sayısının çok az olduğunu ifade etti. Barış sürecinde müzakere masasında bir kadının olmasının birçok dengeyi değiştireceğine inandığını da kaydeden Siber, yeni oluşan konjonktür nedeniyle 19 Nisan’dan sonra müzakere masasının yeniden kurulacağını, Türkiye’nin yayınladığı navtex’in 6 Nisan’da son bulacağını ve Kıbrıs açıklarında arama yapan İtalyan ENI şirketinin arama yaptığı platformu servise çekeceğini, Kıbrıs’ta çözüm için yeni bir fırsat doğacağını, bu sürecin etkin yönetilmesi halinde sonuca ulaşmaya çok yakın olunduğunu vurguladı. Siber, “Bu durum uzun zamandır süren kötü gidişatı lehimize çevirmek için büyük bir fırsattır. 19 Nisan’dan sonra çözüm ve uzlaşı için yeni fikirlerle masada olacağız” dedi.

DEĞİŞİM İÇİN YOLA ÇIKTIK

Siber bir halkın, seçtiği cumhurbaşkanına güven duymak istediğini söyleyerek başbakanlık görevini yürüttüğü dönemlerde halktan çok olumlu tepkiler aldığını, bunun nedeninin halkın güven duyması olduğunu vurguladı. Siber, “Kısa başbakanlık dönemimde halka verdiğimiz güvenin çok daha fazlasını inşa etmek için adayım” dedi. Siber, aday olmasına en büyük etkenlerden birisinin değişimi gerçekleştirme arzusu olduğunu belirtti. Mevcut siyasi kültürün dışında bir anlayışla hareket edeceklerinin altını çizen Siber, referans olarak başbakanlık görevi yürüttüğü dönemi örnek gösterdi. Cumhurbaşkanlığının en önemli misyonlarından birisinin güven olduğuna değinen Siber, halkın kendi seçtiği cumhurbaşkanına güven duymak istediğini vurguladı. KKTC’de bugüne kadar seçilen liderlere hep müzakereci gözüyle bakıldığını söyleyen Siber, Cumhurbaşkanı’nın toplum lideri statüsü de bulunduğunu ve bu statüyle birçok kapının açılabileceğine işaret etti.

Bu haber toplam 1795 defa okunmuştur