1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Siber, Maraş bölgesini ziyaret etti…
Siber, Maraş bölgesini ziyaret etti…

Siber, Maraş bölgesini ziyaret etti…

Siber “Böyle gelmiş ama böyle gitmez’ demenin yolu değişim için kararlı olmaktan geçiyor... Sistemi yaratanlar onu düzeltemez” dedi.

A+A-

Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler (CTP-BG) Cumhurbaşkanı adayı, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, hak ve adalet duygusunun tesisi ile devlete olan güvenin artmasına önem verilmesi gerektiğini belirtti. Siber “Böyle gelmiş ama böyle gitmez’ demenin yolu değişim için kararlı olmaktan geçiyor... Sistemi yaratanlar onu düzeltemez” dedi.

CTP-BG’den yapılan açıklamaya göre, Siber hafta sonu Mağusa’da Maraş bölgesini ziyaret ederek, bölge halkıyla görüştü. Ziyarette yaptığı konuşmada, bazı kişilerin Güney Kıbrıs’tan, bazı kişilerin de Türkiye’den gelip bu topraklara yerleşerek, aidiyet kurduğunu ancak geçen kırk yılda toplum olarak istenilen yere varılamadığını kaydeden Siber, bunun, bunca yıla rağmen hala kurumsallaşamamış olunmasından ve yarım asırlık Kıbrıs sorununun çözümlenmemesinden kaynaklandığını söyledi.
Bu iki sorunun göç tehdidini daha çok insan hayatına soktuğunu, özellikle hak ve adalet duygusu zedelenen gençlerin göç ettiğini kaudeden Siber, “İki genç sınava girer, biri kazanır biri kaybeder. Kaybeden kazananın hakkıyla kazandığına inanmazsa, güvenmezse ülkesini terk eder” dedi.
Siber, Cumhurbaşkanlığına bağlı Kamu Hizmeti Komisyonu yıllarca partizanca uygulamalar yaparak devlete olan güveni sarstığını ileri sürdü.

“Gelen aynı, giden aynı psikolojisinden kurtulmalıyız”

“Biz değişim diyoruz çünkü değişimle, halkımızın yaşam kalitesinin daha iyiye ve daha güzele gideceğini biliyoruz” diyen Siber, cumhurbaşkanlığı seçiminin çok önemli olduğunu söyledi.
Siber, sistemsizliği düzeltecek olanın, bunu yaratanlar değil, sistemden şikayetçi olanlar olduğunu kaydetti.
En üst makamlardaki kişilerin güven veren, tüm halkı kucaklayan, sorumluluk sahibi, halk için orada olduğunun bilinciyle çalışan kimseler olması gerektiği üzerinde duran Siber, halkın güven duyabilmesi için herkese kucak açan bir siyasetin önemine değindi.
“Gelen aynı giden aynı, psikolojisinden sıyrılmamız gerekiyor” diyen Siber, başbakanlık dönemini örnek göstererek, o kısa dönemde de en çok hak, adalet ve güven duygusunu yeniden tesis etmek için çalıştıklarını söyledi.

“Müzakere sürecinde ortak akıl”

Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber, müzakere sürecinin uluslararası ilişkiler konusunda uzman öğretim üyeleri, diplomatlar, Kıbrıs müzakere sürecinde aktif çalışmış kişilerden oluşacak ekiplerle birlikte ortak akılla yönetileceğini söyledi. Kıbrıs sorununda, halkın menfaatlerinin ön planda tutulacağı, mevcut yaşam kalitesinin daha ileriye götürüleceği bir çözümün hedeflendiğini ifade eden Siber, çocukların, sanatçıların ve sporcuların kendi kimlikleriyle uluslararası toplumun bir parçası olmalarının en doğal insan hakkı olduğunu ve bunu görmeyi arzu ettiklerini belirtti.

“Fahri elçilerimiz göreve hazır”

Kıbrıs Türk halkının çözüm iradesinin her zaman güçlü olduğunu belirten Siber, uluslararası alanda daha etkin diplomasi yürütebilmek ve Kıbrıslı Türklerin sesini duyurabilmek için yurt dışında etkin görevlerde bulunan kişilerden katkı alınması gerektiğini kaydetti.
Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla yurt dışında yaşayan ve etkin görevlerde bulunan insanların listesini temin ettiklerini ifade eden Siber, insan kaynakları açısından ne kadar zengin olunduğunu bir kez daha gördüğünü söyledi.
Siber, “Bu insanlarımızın her biri bizim tezlerimizi anlatan birer fahri elçimiz olmaya aday” dedi.

(TAK)

Bu haber toplam 2235 defa okunmuştur