1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Siber: "Korku düzenine son vereceğiz"
Siber: Korku düzenine son vereceğiz

Siber: "Korku düzenine son vereceğiz"

Meclis Başkanı ve CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber, ‘ben gidersem geleceğiniz tehlikeye girer’ diyerek otuz yıl iktidarda kalmanın övülecek bir şey olmadığını söyleyerek 19 Nisan’dan itibaren yaratılan bu korku düzenine son vereceklerini vurgula

A+A-

Dr. Sibel Siber seçim gezileri kapsamında Minareliköy İlkokulu, Değirmenlik Lisesi, Vakıf Anaokulu, 20 Temmuz Fen Lisesi, Güzel Sanatlar Lisesi, Demokrasi Ortaokulu ve İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanlığı’nı ziyaret etti. Ziyaret ettiği yerlerle çok sıcak karşılanan CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber sohbetlerinde bu seçimin ne kadar önemli olduğuna değinerek göreve geldiğinde hayata geçireceği projelerden bahsetti.

HAK, ADALET VE GÜVEN DUYGUSU
Cumhurbaşkanlığı makamında son beş yılda hak, adalet ve güven duygusunun yok edildiğini belirten CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber, bunun özellikle Kamu Hizmeti Komisyonu’nda net bir şekilde görüldüğüne dikkat çekti. Hem içteki sorunları çözecek, hem de müzakere masasında halkın sesini duyurabilecek bir lidere ihtiyaç duyulduğuna vurgu yapan Siber, Toplum Liderliği statüsünün dünya tarafından tanındığını ve ne kadar çok kullanılırsa halkın sesinin de o kadar çok duyulacağını vurguladı.

Tüm halkın, “Orada oturan cumhurbaşkanı benim cumhurbaşkanımdır” diyebilmesi için çalışacaklarına değinen Siber, insanları korkutarak seçim kazanma devrinin de kapanacağını söyledi. Şimdilerde yine halka korku vererek seçim kazanma çalışmaları yapıldığını anlatan Siber, “Aynı film yine halka sunulmaya çalışılıyor. Demokrasi için, bu zihniyetin değişmesi için ve farklı bir bakış açısı ile yönetimin mümkün olduğunu göstermek için değişimi gerçekleştireceğiz” dedi. 

KADIN DAYANIŞMASI KENDİNİ HİSSETTİRDİ
Halkın desteği ile değişimi gerçekleştirmek için yola çıktıklarını belirten Siber, halkın yarısından fazlasını oluşturan kadınlar ve gençlerden gördüğü büyük desteğe vurgu yaptı. Yarıştaki tek kadın aday olarak diğer adaylar tarafından eleştirildiğinde kendisine en çok sahip çıkanın kadınlar olduğunu belirten Siber, kadın dayanışmasının önünde kimsenin duramayacağını belirtti.

Anketler konusunda fikri sorulan Siber, halkın içinde olan biri olarak yaratılmaya çalışılan algının değil sokaktaki nabzın gerçeği söylediğini belirtti. Gelecek nesillerin gailesini taşıdığını vurgulayan Siber, demokrasinin kurumsallaşması, iç ve dış meselelere yeni bakış açısı ile çözümler getirme ve halkın özgüven duygusunu yükseltme gibi görevleri olduğunu belirtti.

YD

Bu haber toplam 1524 defa okunmuştur