1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Siber: Kıbrıs sorununu çözecek, yaşama ivme katacağız!
Siber: Kıbrıs sorununu çözecek, yaşama ivme katacağız!

Siber: Kıbrıs sorununu çözecek, yaşama ivme katacağız!

Siber dün akşam Lefkoşa Merit Otel’de ülkenin doktorları onuruna resepsiyon düzenledi.

A+A-

Meclis Başkanı ve CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber, Kıbrıs sorununun çözümünün Kıbrıs Türk halkının yaşamına büyük bir ivme kazandıracağını söyledi. “Yarım asırdır süren Kıbrıs sorununu bitirmeye niyetliyiz. Bu sorunu tarihe gömecek enerjimiz var” diyen Siber, bu yüzden masada barış dili konuşan bir lidere ihtiyaç duyulduğunu kaydetti. Siber dün akşam Lefkoşa Merit Otel’de ülkenin doktorları onuruna resepsiyon düzenledi. Oldukça samimi bir havada gerçekleşen resepsiyona CTP-BG Genel Başkanı ve Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, CTP-BG Genel Sekreteri Kutlay Erk ile Kıbrıs Türk Tabipler Birliği Başkanı Filiz Besim ve çok sayıda doktor katıldı. Doktorlar onuruna verilen resepsiyonda cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik konuşma gerçekleştiren Dr. Sibel Siber, Kıbrıs Türk halkının hak, adalet, güven ve içte yaşanan sorunların çözümüne ihtiyaç duyduğunu belirtti.

MESLEKTAŞLARINDAN SİBER’E DESTEK

Doktorluk mesleğinin çok yüce bir meslek olduğunu ifade eden CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber, doktorların sadece hastalarını muayene etmediğini aynı zamanda onların sorunlarını da dinlediğini ve bu sorunları çözmek için siyasete atıldıklarını söyledi. BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Eide’nin Kıbrıs müzakerelerine yönelik açıklamalarını hatırlatan Siber, “Artık bu işin sonuna geldik” dedi. Kıbrıs Türk halkının 19 Nisan’da vereceği kararla hem Kıbrıs sorununa kalıcı bir çözüm hem de içte yaşanılan birçok probleme çözümler bulunacağını belirten Siber, “BM’nin 1325 sayılı kararına göre müzakere masasında kadınlar olmalı. Eğer müzakere masasına bir kadın oturursa uzlaşmazlık olan Kıbrıs’ta büyük bir adım atmış olacağız. Ülkemizin ve insanımızın daha yukarı seviyelere çıkması için çok sevdiğim doktorluk mesleğimi bir kenara bırakarak bu yola çıktım. Görüyorum ki yalnız değilim. Sizlerin desteği çok önemli. Bizim enerjimiz var bu işi çözeceğiz ” diye konuştu.

LOBİCİLİK FAALİYETLERİ HEMEN BAŞLAYACAK

Dr. Sibel Siber, cumhurbaşkanlığına seçilir seçilmez, yurtdışında yoğun temaslar sürdürmek ve toplumu her alanda yeniden görünür kılmak amacıyla etkin bir lobi ekibi oluşturacağını ve çalışmalara ilk günden başlayacaklarını söyledi. Kıbrıslı Türklerin, geçmiş beş yılda dibe vuran dünyadaki imajını tekrardan yükseltileceğini kaydeden Siber, dünyanın Kıbrıslı Türklere duyduğu güven duygusunu en az Mehmet Ali Talat’ın cumhurbaşkanlığında bulunduğu düzeye çıkaracaklarının sözünü verdi. Siber, uluslararası toplum ile uyumlu, akılcı ve yoğun bir faaliyet programının ilk günden itibaren yürürlüğe konacağını kaydetti.

Bu haber toplam 1496 defa okunmuştur