1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Siber: Kadınları müzakere masasına taşıyacağız!
Siber: Kadınları müzakere masasına taşıyacağız!

Siber: Kadınları müzakere masasına taşıyacağız!

CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber dün CTP Kadın Örgütü Mağusa İlçesi’nin düzenlediği dayanışma yemeğine katıldı. A

A+A-

 

Cumhuriyetçi Türk Partisi – Birleşik Güçler (CTP-BG) Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber, BM kararını referans göstererek kadınları müzakere masasına taşıyacaklarını söyledi. Kıbrıs’ta kalıcı bir çözüm ve barış için ilklere imza atacaklarını kaydeden Siber, “Bu kararlılık hepimizin kararlılığıdır” dedi.

CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber dün CTP Kadın Örgütü Mağusa İlçesi’nin düzenlediği dayanışma yemeğine katıldı. Akdoğan’da düzenlenen yemeğe Mağusa İlçe Başkanı Erkut Şahali, MYK üyeleri Bilen Sayılı Bozkırlı ve Şenay Ekingen, Kadın Örgütü Lefkoşa İlçe Başkanı Nazife Göçer, Genel Başkan ve Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun eşi Ayşe Yorgancıoğlu, İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay'ın eşi Rana Uluçay, Mağusa milletvekillerinin eşleri, Akdoğan Belediye Başkanı Ahmet Latif ve çok sayıda Kadın Örgütü üyesi katılım gösterdi.
Salona sığmayan kalabalığa hitap eden CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber yemeğin ardından Akdoğan esnafını ziyaret etti.

HEP BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ

CTP-BG Mağusa Kadın Örgütü Başkanı Çimen Varer'in açılış konuşmasıyla başlayan yemekte konuşan Sibel Siber, bu seçimin bütün Kıbrıs Türk halkının seçimi olduğunu ifade etti ve “Başarıya hep birlikte ulaşacağız” dedi. Çözüm, barış ve yarınları iyileştirmek için ilklere imza atacaklarını belirten Siber, inanarak ve anlatarak ipi göğüsleyeceklerini vurguladı. Birleşmiş Milletler’in 1325 sayılı kararını örnek gösteren Siber, kararda müzakere masasında kadınların olması gerektiğine vurgu yapıldığını aktardı ve müzakere masasına kadınları taşıyacaklarını dile getirdi. Siber konuşmasını tamamlamasının ardından yemekten ayrıldı ve Akdoğan Belediye Başkanı Ahmet Latif ile birlikte Akdoğan esnafını ziyaret etti.

Bu haber toplam 1328 defa okunmuştur