1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Siber: İrade halktadır, halkın iradesi üstündür!
Siber: İrade halktadır, halkın iradesi üstündür!

Siber: İrade halktadır, halkın iradesi üstündür!

CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber dün akşam İskele’de gerçekleştirilen toplantıya katılarak partililere seslendi

A+A-


Cumhuriyetçi Türk Partisi – Birleşik Güçler (CTP-BG) Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber, bir halkın varlığının bir lidere bağlı olmadığını, ‘ben gidersem işiniz zor’ mesajı vermek isteyen kişilere prim verilmemesi gerektiğini vurguladı. Siber, “İrade halktadır ve halkın iradesi her şeyden üstündür” dedi. CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber dün akşam İskele’de gerçekleştirilen toplantıya katılarak partililere seslendi ve Nisan’da yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimlerinin önemine değindi. Gecede, Genel Başkan ve Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve CTP-BG eski Genel Başkanı ve eski Başbakan Ferdi Sabit Soyer de konuşma gerçekleştirdi. Halkla İlişkiler ve İnsan Kaynakları Sekreteri Birikim Özgür ise seçim konsepti, süreci ve takvimi hakkında yaptığı sunumla partilileri bilgilendirdi. CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber’i bağrına basan İskeleliler, Siber’in seçimi kazanacağını söyledi. Siber ise değişimi talep eden İskele halkının bu sürece ortak olacağını ve değişimi hep birlikte başaracaklarını kaydetti.

SİBER: ORTAK GELECEĞİMİZE HEP BİRLİKTE YÜRÜYECEĞİZ

CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber gerek Türkiye’den gerekse güneyden gelen insanlarımızın toprağa tutunarak yaşam kurduklarını ve burayı yurt yaptıklarını söyledi. Geçmişte farklı hikayeleri olmasına rağmen geleceklerinin ortak olduğunu ve bu geleceğe hep birlikte yürüyeceklerini ifade etti. Siber sözlerini şu şekilde sürdürdü:
“Değişime ihtiyacımız var. Bu bizim kaderimiz değil. Mevcut liderin seçim kazanma üzerine yürüttüğü bir siyaset anlayışı var. Bugün şikayet ettiğimiz hak, adalet duygusu, partizanlık, güven, şeffaflık, hesap verilebilirlik önemli. Bu sistemi yaratanın hedefi yine kendi iktidarını korumaktır. En tepeden başlayan güven çok önemlidir. Ortak geleceğe hep birlikte yürüyeceğiz. Haritalarla dolaşarak veya ‘geri gönderileceksiniz’ diyerek seçim kazanmak için halkımız endişeye sevk edilmesi son derece sakıncalıdır. Son beş yılı sorguladığımızda bir başarı öyküsü anlatılamaz. Bir liderin yurt dışında üst düzey teması, görünür olması halka güven verir. Bizi görünür kılar. Halkımızın özgüvenini yükselir. Dış ilişkilere önem vermek gerekir. Sağlıksız dış ilişki her türlü ilişkiyi olumsuz etkiler, Türkiye ile ilişkilere de yansır. Bir başarı için önce kararlılık, istek, gaile çekmek, sorumluluk duymak gerekir. ‘Ben gidersem işiniz zor’ diyor. Halkın, devletin varlığı kişilere bağlı değildir. İrade halktadır, halkın iradesi üstündür. Anlatacak hiçbir şeyi olmayan birisi ancak ürküterek, korkutarak seçim kazanmayı hedefler. Demokrasi gelecek, yaşamın her alanında barış gelecek, ben-sen değil biz olacağız CTP’nin deneyimli kadrosuyla tecrübesiyle ve halkımızla birlikte biz olacağız.”

YORGANCIOĞLU: CTP İLKERİ YARATMA KONUSUNDA MARKA

Genel Başkan ve Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, CTP’nin ilkleri yaratma konusunda marka olmuş bir parti olduğunu ve Nisan ayında yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ilk kez bir kadın cumhurbaşkanının partileri tarafından seçileceğini söyledi. Yorgancıoğlu şu şekilde konuştu:
“2009 yılından 2013 yılına kadar bu ülkede neler yaşandığını, hakkını arayan insanlara nasıl davranıldığını hep birlikte yaşadık. Öyle bir noktaya geldi ki kendi partileri içinde benden olan ve benden olmayan noktasına gelindi. Cumhurbaşkanlığı makamında olan bu kişi ekonominin gelişmesine yardım etmesi gerekirken partilerin iç işlerine el soktu. Bu ülkede kendi ailesinin kendi yakınlarını koruma adına hiçbir adımı atmaktan çekinmiyor. Şimdi önümüzde bir fırsat var. Cumhurbaşkanlığı seçimine gidiyoruz. Partimiz yeniden ilkleri yaratma konusunda bir hamle yapıyor. Çünkü CTP ilkleri yaratma konusunda marka olmuş bir partidir. Sibel Siber, ilk seçilecek kadın cumhurbaşkanı olacaktır. Gün hem cumhurbaşkanlığı makamında hem hükümet katında aynı anlayışa sahip olan insanların birlikte olması ve hükümetin önünü açan bir işbirliğine olanak verme günüdür.”

TALAT: ÇÖZÜM İLE ÇÖZÜMSÜZLÜK ARASINDA YAPILACAK BİR SEÇİM

2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat da 19 Nisan’da yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimlerinin tarihi bir fırsat olduğunu, bu seçimlerin çözüm ile çözümsüzlük arasında yapılacak bir tercih olduğunu ifade etti. Talat sözlerini şu şekilde devam sürdürdü:
“Kıbrıslı Türklerin çözüme ihtiyacı var. Rumların da var ama onlar uluslararası hukukun içine girmek için çözüme ihtiyaç duymuyor. Kıbrıs sorununun çözümü için canla başla çalışmamız lazım. Rum tarafını çözüm için yönlendirirken dünyanın desteğini almak bir zorunluluktur. Anastasiadis görüşmelerden çekildi, hiçbir dünya ülkesi eleştirmiyor. Neden? Çünkü Eroğlu’nun bütün getirdikleri iki devletli bir yapıya yönelikti, o yüzden ilerleme yoktu diye savundu kendini. Ve dünya da bunu kabul etti. Hâlbuki görüşmeler ilerleseydi, Anastasidis bu görüşmelerden çekilemezdi. Hiçbir konuda ilerleme olmadı. Eroğlu yüzünden şimdi hiçbir yetkilimizi uluslararası toplum mensupları kabul etmiyor. Çünkü Kıbrıslı Türkleri uluslararası alanda temsil eden odur. Bugün Kıbrıslı Türklerin 5-6 yılda kazandıkları bir bir kayboluyor. Buranın cumhurbaşkanı eğer çözüm vizyonuna sahip olmazsa Kıbrıs sorunun çözülmesi imkansızdır. CTP’nin adayına var gücümüzle destek olacağız ve hep birlikte Sibel Siber’i cumhurbaşkanı yapacağız.”

SOYER: STATÜKONUN BAŞ MİMARI GİDECEK

Gazimağusa milletvekili, CTP-BG eski Genel Başkanı ve eski Başbakan Ferdi Sabit Soyer, ülkede statükonun baş mimarının Derviş Eroğlu olduğunu ve çözüme ulaşmak için statükonun baş mimarı olan Eroğlu’nun Nisan’daki seçimlerde mağlup edileceğini söyledi. Soyer sözlerini şu şekilde devam ettirdi:
“Bu seçimde 22 yıldır bu memlekete başbakanlık yapan, statükonun baş mimarını götürmemiz gerekiyor. Baş mimar giderse statükonun direnişi azalır. Cumhurbaşkanlığına Sibel Siber’i taşımak statükonun kendisinin değişmesine dönük atacağımız pek çok adımın gelmesine katkı sağlar. Ama eğer yorgunluk yılgınlığa, bıkkınlık bezginliğe, kırgınlık kırılmaya dönüşürse kazanan statüko olacak. Bunu değiştirmek için yürüyüşümüzü hızlandırmalıyız. Bir kadını bizim cumhurbaşkanı seçmemiz bütün Ortadoğu halklarına verilecek bir mesajdır.”

Bu haber toplam 1690 defa okunmuştur