1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Siber ilk kez oy kullanacak gençlere seslendi
Siber ilk kez oy kullanacak gençlere seslendi

Siber ilk kez oy kullanacak gençlere seslendi

Eski filmi vizyondan kaldırma iradesi sende!

A+A-


Meclis Başkanı ve CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber, 19 Nisan seçimlerinde ilk kez oy kullanacak gençlere seslendi. Siber, “Genç arkadaşım, daha sen doğmadan iktidarda olanlar yine sahneye çıktılar ama bu eski filmi vizyondan kaldırma iradesi sende” dedi. Siber, Lefkoşa bölgesindeki Necati Taşkın İlkokulu, Bülent Ecevit Anadolu Lisesi, Gelibolu İlkokulu, Atatürk Meslek Lisesi, Fazıl Plümer Anaokulu, Haydarpaşa Ticaret Lisesi, Göçmenköy İlkokulu, Bayraktar Ortaokulu, Ortaköy Anaokulu ve Bayraktar Türk Maarif Koleji’ni ziyaret ederek cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili bilgi verdi. Üniversitelerdeki akademisyenler ve konusunda uzman insanlarla iş yapıp proje üreteceklerini dile getiren Siber, bunun klasik siyasetçi sözlerinden olmadığını da meclis başkanlığında hayata geçirdiği altı proje ile anlattı.

İŞ YAPMAK İSTERSENİZ HER MAKAM İCRAAT MAKAMIDIR

Siber, müzakerelerde toprak konusunun görüşülmemiş olmasına rağmen harita ve köy isimleriyle gezilerek halkın korkutulmaya çalışıldığını vurguladı. Kıbrıs Türk halkını temsil eden liderin, Rumların ne istediğini söylemesinden vazgeçip kendi icraatlarından bahsetmesi gerektiğinin altını çizen Siber, geride bırakılan beş yıllık dönemde ne gibi icraatların yapıldığını sordu. Siber halkın adayların başarı öykülerini sorgulamasını istedi. Cumhurbaşkanlığı makamını çalışan ve üreten bir makam haline getirme amacında olduklarını kaydeden Siber, “Bu makam icraat makamı değil” şeklinde eleştiri yönelten adaya, “Her makam icraat makamıdır. Meclis başkanlığı da kendilerinin ifadesiyle icraat makamı değil ama biz altı proje yaptık” diyerek yanıt verdi. Kıbrıs müzakerelerine de değinen Siber, şimdiki liderin geride kalan beş yılda hiçbir icraatı olmamasından dolayı halka korku saldığını söyledi. Siber, “Eminim ki bu sefer kimse bunlara prim vermeyecek. Bu toplum değişiyor, yeni ve temiz olana yöneliyor. Artık siyasette kişilerin başarıları kıyaslanıyor” diye konuştu.

BU DÖNEM CUMHURBAŞKANLIĞINDA İLKLER YAŞANACAK

19 Nisan'da ilk oyunu kullanacaklara seslenen Siber, gençlerin sandığa atacağı oyların hem kendi geleceğine hem de halkımızın geleceğine yön vereceğini bu nedenle çok önemli olduğunu vurguladı. Siber, “Genç arkadaşım, daha sen doğmadan iktidarda olanlar yine sahneye çıktılar ama bu eski filmi vizyondan kaldırma iradesi sende. Senin genç, dinamik, yenilikçi enerjine ve gücüne güveniyoruz. Dünyadan kopuk, halkımızın özgüvenini zedeleyen, umutsuzluk aşılayan, içe kapalı bu eski zihniyetin yerini, yeni bakış açısı, dinamizm ve yeni vizyon alacak” dedi. Cumhurbaşkanlığı makamında bu dönem ilklerin yaşanacağını kaydeden Siber, hem yarım asırdır devam eden Kıbrıs sorununa hem de halkın yaşam kalitesini yükseltecek iç sorunlara çözüm bulmak için yola çıktıklarını belirtti. Siber, “Geçen beş yıl kayıptı. 19 Nisan iradesiyle yeni bir kapı açılacak. Yaşamın her alanında iyiye ve güzele doğru olan değişim gerçekleşecek ve geleceğimizi kazanacağız. Geleceğe güvenle bakacağımız günlere yakınız” dedi.

Bu haber toplam 1834 defa okunmuştur