1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Siber hedeflerini Taşkent’te anlattı
Siber hedeflerini Taşkent’te anlattı

Siber hedeflerini Taşkent’te anlattı

Siber, her şeyden önce halkın güven duyduğu bir cumhurbaşkanı olmanın önemine işaret ederek değişimi vurguladı.

A+A-

CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Sibel Siber, Yukarı ve Aşağı Taşkentliler ile bir araya gelerek hedeflerini anlattı. Siber, her şeyden önce halkın güven duyduğu bir cumhurbaşkanı olmanın önemine işaret ederek değişimi vurguladı. Siber, “ ’Böyle gelmiş böyle gider’ değil, bu gidişe artık son vermeliyiz” dedi.

CTP-BG Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanlığı seçiminin Kıbrıs Türkü’nün geleceği ile alakalı olduğunu kaydeden Siber, bu süreçte Kıbrıslı Türklerin aydınlık bir geleceğe ulaşabilmesi için köhne ve çağdışı kalmış ezber yaklaşımlarla değil, gerek müzakere masasında gerekse içteki sorunlarla ilgilenen, halkın daha güzel günlere ulaşması için heyecan duyan bir Cumhurbaşkanına ihtiyaç duyduğunu belirtti. Siber şöyle dedi:
“Cumhurbaşkanlığı makamı, onurlu ve yüce bir makamdır ama bir amaç değil, halka hizmet için bir araçtır. İçteki sorunlara yönelik danışmanlardan oluşan ‘gençlik’, ‘kadın’, ‘çevre’, ‘kültür ve sanat’, ‘trafik’, ‘sağlık’, ‘eğitim’, ‘sağlıklı şehir’, ‘engelli yaşam’ ve ihtiyaca göre oluşturulacak çalışma grupları ile halkımızın tümünü ilgilendiren konularda projeler üretilip, halkla paylaşılarak yaşamın kalitesini artırmaya yönelik çalışmalar yapılacak”

“Türk tarafı proaktif politika izlemiyor”

Konuşmasında dış temasların önemine de vurgu yapan Siber, Cumhurbaşkanlığı bünyesinde güçlü bir dış ilişkiler danışman ekibi ile Dışişleri Bakanlığı ile yakın istişare içinde daha aktif çalışmalar yürütüleceğini kaydetti.

Kıbrıs Rum liderliğinin uluslararası kamuoyuna görüşme masasından ayrılırken bile kendi lehinde bir algı oluşturmakta etkin olduğunu, Kıbrıs Türk tarafının ise proaktif bir politik yaklaşım gösteremediğini ve bu süreçte kendini ifade etmede yetersiz kaldığını söyleyen Siber, öte yandan tamamen eskimiş yöntemlerle propaganda yapmanın ve referandumdan bu yana hiç görüşülmemiş olan “toprak” konusunu gündeme getirerek halkı huzursuz etmenin yanlış olduğunu vurguladı.
Siber, bunun mevcut statükonun bekçiliğinin yapılmasından ve halkın genelinden çok zümresel çıkarların düşünülmesinin yansımasından başka bir şey olmadığını söyledi.

“Adalet tabana yayılmalı... Zümresel menfaatlere son”
Siber, halkın her kesiminin görüş ve düşüncelerinin önemli olduğunu, ortak akıl ile Kıbrıs Türk halkının çıkarlarını gözeten, Kıbrıs'ta kalıcı, yaşayabilir federal bir çözüm bulunması yönünde halkın her kesiminden destek alınarak müzakere masasında zorlayıcı taraf olunacağını belirtti.

Adalet, demokrasi ve güvenin tesisinin devletin en başından başlayarak tüm tabana yayılmasının gerekliliğini vurgulayan Siber, geçmişte yaşanan zümresel menfaat yaklaşımları nedeniyle halkın, birçok kuruma olan inancının da yitirilmesine neden olunduğunu söyledi. Siber, bunların başında, Cumhurbaşkanlığı'na bağlı Kamu Hizmeti Komisyonu’nda geçmişte yaşanan “işe göre adam değil de adama göre iş” yaklaşımlarının olduğu görüşünü kaydetti.

Siber, konuşmasının sonunda, nasıl bir Cumhurbaşkanı görmek istediğine kararı verecek olan en son merciinin yine halkın kendisi olduğunu belirterek, gücünü Kıbrıslı Türklerden alan bir Cumhurbaşkanı olmak için yola çıktığını söyledi.

(tak)

Bu haber toplam 1723 defa okunmuştur