1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Siber: “Halkımız değişim istiyor!”
Siber: “Halkımız değişim istiyor!”

Siber: “Halkımız değişim istiyor!”

CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber Vadili köyüne yaptığı ziyarette temiz siyasete vurgu yaptı

A+A-

Cumhuriyetçi Türk Partisi – Birleşik Güçler (CTP-BG) Cumhurbaşkanı adayı ve Cumhuriyet Meclisi Başkanı Dr. Sibel Siber, Kıbrıs Türk halkının siyasette artık değişim istediğini ve bu yüzden cumhurbaşkanı adayı olma kararı aldığını söyledi. Siber, Vadili köyünü ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet etti. Vadili köyünde ilk olarak Vadili Belediyesi Kültür Merkezi’ni ziyaret eden Dr. Sibel Siber, ardından CTP-BG Vadili Ocak Örgütü’ne gitti. Vadili köyündeki partililerle görüşen Siber, ardından köy kahvelerini gezerek vatandaşlarla sohbet etti. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Sibel Siber burada yaptığı konuşmasında temiz siyasetin önemine vurgu yaptı. Kıbrıs Türk halkının siyasetçilere artık güven duymama noktasına geldiğinin altını çizen Siber, 2015 yılında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanması halinde bugüne kadar sürdürmüş olduğu temiz siyaseti yeni görevinde de sürdürmeye devam edeceğini ifade etti.

İrade ve cesaret çok önemli
Milletvekilliği ve iki buçuk aylık başbakanlık döneminden söz eden Dr. Sibel Siber, görev yaptığı süre içerisinde toplum yararına her şeyin yapılabileceğini gördüğünü belirtti. Bunları yapabilmek için irade ve cesaretin çok önemli olduğuna dikkat çeken Siber, yıllardan beri siyasete olan güvenin azaldığını ve azalmaya da devam ettiğini vurguladı. Hak ve adalet duygusunun köreltildiğini söyleyen Siber, Kıbrıs Türk toplumunun daha iyi yerlere gelmesi gerektiğini ifade etti. Halkın değişim istediğini ve bu değişime inanmaya başladığını dile getiren Siber, başbakanlık döneminde yaptığı icraatlardan söz etti.

Kolay olmadı
Başbakanlık görevi yürüttüğü esnada petrol dolum tesisinin ülkeyi tehdit eden kirli yatırımı iptal ettiklerine değinen Siber, bunu yapmanın kolay olmadığını belirtti. Perde gerisinde çok büyük çaba sarf ettiklerini anlatan Siber, “Önümüze çıkan engelleri bir bir aştık ve petrol dolum tesisini iptal ettik. Bugün en çok şikayet ettiğimiz konulardan birisi gıda güvenliğidir. Meclis başkanlığı dönemimde uzun görüşmeler yaparak Gıda Güvenliği Yasası’nın geçmesine öncülük ettim” dedi. Yine Başbakanlığı döneminde bir önceki hükümetin halka ait olan sahilleri peşkeş çektiğini ancak kendilerinin bu kararları iptal ettiğini vurgulayan CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber, sahillerin halka ait olduğunun altını çizdi. Siber konuşmasının ardından vatandaşlarla fotoğraf çektirdi.

Bu haber toplam 1185 defa okunmuştur